ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:54:51μ.μ.
22
Νοεμβρίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΑΝΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ, Στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ο Κύκλος Ποιητών και το Σπίτι της Κύπρου σας προσκαλούν, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, στην εσπερίδα, «Αφιέρωμα στον Νάνο Βαλαωρίτη πατέρα της ποιητικής πρωτοπορίας».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο ποιητής Ντίνος Σιώτης.

 

Θα μιλήσουν: Νάντια Αργυροπούλου, ανεξάρτητη επιμελήτρια, ιστορικός τέχνης, «Ο αναρχικός εικονοκολλητής», Ελισάβετ Αρσενίου πανεπιστημιακός, «Ο Νάνος Βαλαωρίτης στον Ισημερινό της εποχής», Άννα Αφεντουλίδου, ποιήτρια, κριτικός, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, «Ο Νάνος Βαλαωρίτης και το πικρό καρναβάλι της γραφής», Αναστάσης Βιστωνίτης, ποιητής, δοκιμιογράφος και δημοσιογράφος, «Νάνος Βαλαωρίτης: μοντερνιστής και πρωτοπόρος», Παναγιώτης Βούζης, ποιητής και κριτικός, «Η τελευταία ποιητική περίοδος του Νάνου Βαλαωρίτη και το δίκτυο του μύθου», Ανθούλα Δανιήλ, Δρ Φιλολογίας, κριτικός και συγγραφέας, «Νάνος Βαλαωρίτης, Περί Πρωτοπορίας - Ζωγραφική, Μουσική, Ποίηση», Αλέξης Ζήρας, κριτικός, «Το πέρασμα του Νάνου από το Λονδίνο», Αντιγόνη Κατσαδήμα, ποιήτρια, δημοσιογράφος, «Στον ατελείωτο περίπατο της πολυδιάστατης γραφής του Νάνου Βαλαωρίτη», Φωτεινή Παπαρήγα, μεταφράστρια, εκπαιδευτικός, «Είναι μια αλχημεία που συμβαίνει ανάμεσα στον μεταφραστή και στο πρωτότυπο» και Βασιλική Ράπτη, Συνιδρύτρια/Συνδιευθύντρια του Ερευνητικού Σεμιναρίου “Ludics” του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ «Κρα-κρα: Το πικρό και αέναο παιχνίδι της γραφής του Νάνου Βαλαωρίτη»

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:
https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=10282

 

 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ έως έξι μήνες από τη διάγνωση, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

 

 

22 Νοεμβρίου 2021

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

 

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα