ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:12:08π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Μαΐου

Αφιέρωμα στον ΣΕΪΜΟΥΣ ΧΙΝΙ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1995)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΪΟΥ, ώρα 7:30 μμ.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΑΙΤΙΟΝ»

Το «Αίτιον» οργανώνει βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Ιρλανδό ποιητή, νομπελίστα και λάτρη της Ελλάδας ΣΕΪΜΟΥΣ ΧΙΝΙ.

 

Η ποιήτρια και μεταφράστριά του στα ελληνικά ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΡΟΥΚ θα μιλήσει για το έργο του και θα διαβάσει ποιήματά του.

 

Ο μουσικός ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ θα παίξει με την αρχαιοελληνική λύρα του μελοποιημένους στίχους του ποιητή ελληνικής θεματικής και θα μοιραστεί μαζί μας αναμνήσεις από τη προσωπική τους επαφή.

 

Θα προβληθεί για πρώτη φορά 15λεπτο ντοκιμαντέρ, με τον ποιητή στο Δουβλίνο.

 

Είσοδος ελεύθερη

«Πρέπει να πω ότι στους Δελφούς νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ο τόπος με βάζει στον πειρασμό να τον θεωρήσω γενέθλιο – ίσως γιατί ένας από τους πρώτους ήχους που άκουσα στη ζωή μου προερχόταν από μια παλιά νεραντλία που υπήρχε στην αυλή του σπιτιού μας. Κάθε φορά που κάποιος αντλούσε νερό, ανεβοκατεβάζοντας τη μανιβέλα, εγώ άκουγα την πανάρχαιη λέξη “ομ-φα-λός”, “ομ-φα-λός”. Όμως και στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου, ίσως γιατί θεωρώ τον εαυτό μου ποιητικό γιο του Ησίοδου, αφού στην πραγματική ζωή πατέρας μου ήταν ένας αγρότης κι ένα από τα πρώτα μου ποιήματα είχε τον τίτλο “Ο προσωπικός μου Ελικώνας”»

Διαβάστηκε 360 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα