ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:42:52μ.μ.
17
Μαρτίου

Aφήγηση κυπριακών παραμυθιών στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου προσκαλεί, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, μικρούς και μεγάλους, στην αφήγηση κυπριακών παραμυθιών Μιαν βολάν τζι’ έναν τζιαιρόν…

Οι ηθοποιοί Μαρίνα Αργυρίδου, Κλείτος Κωμοδίκης και Γιωργής Τσουρής θα αφηγηθούν τα κυπριακά παραμύθια Τα τρία αδέρκια, Το μυλούιν και Η κόρη του Τρισήλιου τζαι της Αγίας Ελένης.


Τα παραμύθια καταγράφονται στον τόμο ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Από το λαογραφικό αρχείο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών. (Δημοσιεύματα του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών LVIII, Λευκωσία 2015 / Εισαγωγή: Μιχάλης Γ. Μερακλής, Επιμέλεια: Αργυρώ Ξενοφώντος, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου).


Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης, «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια», που διοργανώνεται από 19 έως 26 Μαρτίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη», τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την «Πήλιον Όρος», με τη στήριξη και τη συμμετοχή του Αθηναϊκού παραρτήματος του Δικτύου EUNIC (European Union National Institutes of Culture / Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), στο οποίο συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος το Σπίτι της Κύπρου.


Με αφηγήσεις, προβολές, επιστημονική ημερίδα, παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις και τιμητικές εκδηλώσεις το Φεστιβάλ Αφήγησης θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία της αφήγησης ιστοριών. Μουσεία, μορφωτικοί οργανισμοί, βιβλιοθήκες, ιεροί ναοί, πολιτιστικά στέκια, αμφιθέατρα, πολιτιστικά κέντρα, παλιά λουτρά, σχολεία και πνευματικά κέντρα, θα φιλοξενήσουν λαϊκά παραμύθια, συναξάρια αγίων, ιστορίες της μυθολογίας και προφορικά έπη που έχουν επιλέξει οι συμμετέχοντες αφηγητές.


Το πρόγραμμα αναλυτικά στο ιστολόγιο: storytellingfestathens.blogspot.gr


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα