ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:17:58π.μ.
Λογοτεχνική συνεργασία με τον ποιητή και θεωρητικό της τέχνης Ευάγγελο Ανδρέου  Λογοτεχνική συνεργασία με τον ποιητή και θεωρητικό της τέχνης Ευάγγελο Ανδρέου
23
Οκτωβρίου

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ Ο ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ Χριστόφορος Χαραλαμπάκης

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Επιφανής επιστημονικός συνεργάτης των διεθνών μορφωτικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης της Ελλάδος

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης αναγορεύθηκε Ακαδημαϊκός στην έδρα της Γλωσσολογίας του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Πρόκειται για μιάν ιστορική απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών με την οποία καλύφθηκε ύστερα από ογδόντα ένα χρόνια η κενή έδρα της Γλωσσολογίας που κατείχε ο θεμελιωτής της επιστήμης της γλώσσας στην Ελλάδα, Γεώργιος Χατζιδάκις.

 

Ο νέος Ακαδημαϊκός υπήρξε καινοτόμος μελετητής της αρχαίας και νέας ελληνικής διαλεκτολογίας και της σχέσης γλώσσας-λογοτεχνίας-εκπαίδευσης μάλιστα με τη χρήση μεθόδων της υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας. Το επιστημονικό, συγγραφικό και παιδαγωγικό έργο του, ευρύτατο σε έκταση και ποιότητα έτυχε της καθολικής ακαδημαϊκής αναγνώρισης με διεθνή εύσημα καταξίωσής του στο εξαιρετικά απαιτητικό γνωστικό αντικείμενο της γλωσσικής έρευνας και παιδείας.

 

Ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης τίμησε με τη μακρά συνεργασία του τα διεθνή μορφωτικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος, ιδιαίτερα στους τομείς των λογοτεχνικών και ιστορικών αφιερωμάτων, που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στις Η.Π.Α. με τη πανεπιστημιακή κοινότητα του Pittsburgh και τα ομογενειακά πολιτιστικά ιδρύματα της αμερικανικής κομητείας του Allegheny.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ - Ε.Κ.Π.Α.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα