ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:19:28π.μ.

banner468x60

07
Μαρτίου

Αλήθειες Γυναικών - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Δύο αναλόγια, δύο γυναίκες, δυο «φωνές».

Ανάμεσα τους πολλές ακόμη γυναίκες, γνωστές κι άγνωστες. Όλες φωνάζουν την αλήθεια τους, να την ακούσει ένας κόσμος που άλλοτε την ξέρει και σιωπά, άλλοτε την αγνοεί κι άλλοτε απλά δεν τον ενδιαφέρει. Μέσα από έναν διάλογο, μπλεγμένο με ιστορίες και μουσική, αναλύεται με χιούμορ, δυναμισμό κι ευαισθησία όλο το φάσμα της γυναικείας φύσης.

 

Δυο γυναίκες των Εκδόσεων μιλούν για τις Αλήθειες των Γυναικών.

 

Η μία:

 

Στεύη Τσούτση, Συγγραφέας, Υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας Εκδόσεων Νίκας.

 

Η άλλη:

 

Ιωάννα Δανδέλια, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Στους σταθμούς της πορείας τους, συστήνουν γυναίκες συγγραφείς των Εκδόσεων Νίκας και αναδεικνύουν τη γυναικεία γραφή.

 

Η πρώτη εκδήλωση της δράσης #Αληθειες_Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας στο Καφωδείο Ελληνικό στις 19.00, στη Θεσσαλονίκη. Καλεσμένη η ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας Μαρία Αμανατίδου.

 

Κείμενα: Στεύη Τσούτση
Επιμέλεια, Επικοινωνία: Ιωάννα Δανδέλια
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Σιδηρόπουλος
Χορηγός Επικοινωνίας: TEDxUniversityofMacedonia

 

Οι #Αληθειες_Γυναικων θα βρεθούν στην Αθήνα στο book cafe Zátopek στην Καλλιθέα, στις 19 Μαρτίου στις 20.30 μμ. Μαζί με την Ιωάννα Δανδέλια και την Στεύη Τσούτση και η συγγραφέας Ελένη Αλεξανδροπούλου.

 

Οι Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ επιλέγουν να παρουσιάσουν μια δράση ευαισθητοποίησης για τις Γυναίκες τον μήνα Μάρτιο. Η συζήτηση ανοίγει με γυναίκες συγγραφείς. Κείμενα και μουσική που αποτυπώνουν τους ρόλους, παρουσιάζουν τις αλήθειες των γυναικών, αυτές που πολλές φορές δεν παραδεχόμαστε και άλλες που διεκδικούμε. Ο Μάρτιος έχει άρωμα γυναίκας! Λόγος και τέχνη αναδεικνύουν με σεβασμό και αγάπη τη Γυναίκα που αλλάζει, εξελίσσεται και διεκδικεί την αναγνώριση της σημαντικότητάς της στην σύγχρονη κοινωνία. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις βιβλίων γυναικών συγγραφέων που συμμετέχουν στη δράση, για όλο τον μήνα Μάρτιο, θα ενισχύσει το νέο πρόγραμμα υποστήριξης μονογονεϊκών οικογενειών του ανθρωπιστικού Οργανισμού Humanity Greece.

 

Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι Γυναίκες, όμως, δε γιορτάζουν μόνο μια μέρα τον χρόνο. Καλούμαστε να αντιληφθούμε περισσότερο από ποτέ τις αλήθειες της ζωής τους και όλα όσα καταπατούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Ο ρόλος τους έχει εξελιχθεί μέσα σε μια κοινωνία που αρνείται να παραδεχθεί τη σημασία αυτού του ρόλου και να κατανοήσει την πολυπλοκότητά του. Για το 2022, το σύνθημα είναι #Breakthebias. «Σπάστε» την προκατάληψη, όλες αυτές τις φράσεις, αντιλήψεις και απόψεις που ακούν συχνά οι γυναίκες στην προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή. Όλα όσα θυμίζουν πως η πατριαρχία παραμένει ενεργή και κατασταλτική απέναντι στην εξέλιξη, στην ελευθερία των γυναικών, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δράσης:

 

Θεσσαλονίκη | 8 Μαρτίου Καφωδείο Ελληνικό : Μαρία Αμανατίδου
Λάρισα |11 Μαρτίου Το μπαράκι του Μύλου : Ιωάννα Γκανέτσα, Έλενα Σαλιγκάρα
Βόλος | 12 Μαρτίου Park Hotel: Μαρία Χριστίνα Λαμπροπούλου
Αθήνα |19 Μαρτίου Zatopek Book Cafe: Ελένη Αλεξανδροπούλου
Λέσβος | 20 & 21 Μαρτίου Καλλονή, Μόλυβος: Γεωργία Ανδριώτου

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

Ιωάννα Δανδέλια

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας δράσης

Τ: 6932319422

 

Στεύη Τσούτση

 

Συγγραφέας, Υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας Εκδόσεων Νίκας

Τ: 6987285137

 

 

Για τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΙΚΑΣ

 

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα