ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:23:54π.μ.

banner468x60

21
Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Λεύκιου Ζαφειρίου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

«Εδώ που θρυμμάτισε τα όνειρά της
η απουσία των ανθρώπων,
θα έρθει η ώρα της αναχώρησης»

 

«Ποιήματα», 1975

 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Κύπριου ποιητή, πεζογράφου και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων, Λεύκιου Ζαφειρίου.

 

Ο Λεύκιος Ζαφειρίου ξεχώρισε στον χώρο των γραμμάτων με μια γλώσσα ποιητική, βαθιά πολιτική αλλά και λυρικά θλιμμένη, που συχνά εκπυρσοκροτεί σαν όπλο μεταξύ ρεαλισμού και συγκίνησης, μιλάει για τον έρωτα, τον θάνατο αλλά και για την ίδια την ποίηση. Το έργο του συνομιλεί με ποιητές, ζωγράφους και ιστορικά πρόσωπα, με το παρελθόν αλλά και με το παρόν που απειλητικά, επελαύνει. Ο Λεύκιος Ζαφειρίου έχει τιμηθεί επανειλημμένα, μεταξύ άλλων και με πέντε κρατικά βραβεία, καθώς και με το βραβείο δοκιμίου της Ακαδημίας Αθηνών για τη μελέτη του "Ο βίος και το έργο του Ανδρέα Κάλβου".

 

 

Στους οικείους του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.

 

 

Ο Λεύκιος Ζαφειρίου (Ζαφείρης) γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1948 στη Λάρνακα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια δίδασκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λευκωσίας. Δημοσίευσε ποιήματα, κείμενα και μελέτες για τη λογοτεχνία, ενώ μετείχε στην έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού «Σημείο» (Λευκωσία 1992-1999), καθώς και στην έκδοση των λογοτεχνικών περιοδικών «Ακτή» και «Ύλαντρον».

 

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου/ΕΛΚ, ανακοίνωσε πως η απονομή του «Βραβείου Γ.Φ. Πιερίδης» για το έτος 2022 στον Λεύκιο Ζαφειρίου για τη «Συνολική Προσφορά του στα Κυπριακά Και Ελληνικά Γράμματα» (που προανακοινώθηκε στις 29 Γενάρη, 2022) επιταχύνεται και θα λάβει χώρα σε σεμνή τελετή στη γενέτειρά του Λάρνακα.

Διαβάστηκε 28 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα