ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 2:55:49μ.μ.

banner468x60

06
Ιουλίου

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Πάνου Ιωαννίδη

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ήσουνα μια σταγόνα κι έπεσες στη θάλασσα. Όσο πιο έντονο κι αν είναι το χρώμα που φωσφορίζει κάθε φορά που λες "εγώ",

όσο αψιά κι αν είναι η γεύση σου, όσων αιώνων κι αν είναι η ηλικία της αυτογνωσίας σου, δεν μπορεί παρά να σε αλέσει η μυλόπετρα...

 

 

Το ταξίδι

 

 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πεζογράφου, θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων, Πάνου Ιωαννίδη.

 

Πολυβραβευμένος για το συγγραφικό του έργο, επίτιμος πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Συγγραφέων ΠΕΝ, ο Ιωαννίδης διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος στο κυπριακό ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

 

Στους οικείους του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.

 

 

 

Ο Πάνος Ιωαννίδης σπούδασε στις ΗΠΑ (Syracuse University: Communication Studies) και στον Καναδά (York University, Toronto: Sociology and Mass Media.)

 

Από το 1953 μέχρι το 1955 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε Κυπριακές εφημερίδες. Το 1955 διορίστηκε στο Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου, όπου υπηρέτησε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις, στο ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση. Το 1995 προήχθη σε Διευθυντή Προγραμμάτων Τηλεόρασεως και Ραδιοφώνου. Τιμήθηκε με τέσσερα κρατικά βραβεία για τα μυθιστορήματά του Απογραφή και Η αβάσταχτη φιλοπατρία του Π.Φ.Κ. και για τις συλλογές διηγημάτων του Κύπρια Έπη και Η αθέατη όψη. Τιμήθηκε με το Βραβείο Θεοδόση Πιερίδη και Τεύκρου Ανθία και με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς της Ε.Λ.Κ. «Γ.Φ. Πιερίδης». Το 2007 του απονεμήθηκε το Αριστείο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

http://authors.gr/members/view/author_98

 

 

 

 

Διαβάστηκε 191 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα