ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 6:06:22π.μ.
13
Απριλίου

Διάλεξη της Ολυμπίας Σελέκου: "Έλληνες Αξιωματούχοι της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Γεωγραφίες, διαδρομές, προσωπικότητες" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο του νέου κύκλου διαλέξεων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους»,

συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα και ώρα 20:00, τη διάλεξη της Ολυμπίας Σελέκου, με θέμα: Έλληνες Αξιωματούχοι της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Γεωγραφία, διαδρομές, προσωπικότητες.


Η Ολυμπία Σελέκου είναι Ιστορικός, Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και εντεταλμένη διδασκαλίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εξακτινώνονται στην κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική ιστορία του ρωσικού και ελληνικού κόσμου από την 18ο στον 20ο αιώνα. Είναι ενεργό μέλος ελληνικών και αλλοδαπών επιστημονικών εταιρειών συναφών με γνωστικά πεδία του επιστημονικού της αντικειμένου, συγγραφέας βιβλίων και άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια (www.ioanniskapodistrias.com)


Σκοπός της  είναι η επιστημονική μελέτη ιστορικών θεμάτων (πολιτικών - στρατιωτικών - διπλωματικών – κοινωνικών - εκπαιδευτικών - οικονομικών κ.ο.κ.) της περιόδου από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα. Συμμετέχει α) σε επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία κ.ο.κ.), β) σε προγράμματα δημοσίων σχολείων με τη μορφή παρουσιάσεων-διαλέξεων. Συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς. Στηρίζει μεταπτυχιακούς φοιτητές και οργανώνει  εκδηλώσεις συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα με τη Μουσική.


Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα