το μεγάλο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια - Ιδρυτή του Ελληνικού Κράτους, διοργανώνουν τη διάλεξη, «Τα οικονομικά του ελληνικού κράτους, 1828-1831: άγνωστοι γενικοί λογαριασμοί της καποδιστριακής περιόδου» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα.
Θα μιλήσει ο Δρ Ιστορίας Σίμος Μποζίκης και την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νομικός, Ιστορικός, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Ανδρέας Κούκος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Ο Σίμος Μποζίκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1980, σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), έχει εργαστεί δεκαπέντε χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και, από το 2022, είναι μέλος ΕΔΙΠ με αντικείμενο Κράτος, Οικονομία και Κοινωνία στη Νεότερη Ελλάδα στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Ελληνική Επανάσταση και Δημόσια Οικονομία: Η συγκρότηση του ελληνικού εθνικού κράτους 1821-1832 (εκδ. Ασίνη, 2020), έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και κύκλους ομιλιών που έχουν οργανωθεί από ελληνικούς και ξένους ακαδημαϊκούς φορείς.
Σύνδεσμος παρακολούθησης: