ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 2:30:16μ.μ.

banner468x60

08
Μαΐου

Διεθνές Συμπόσιο: "Το Αριστοτελικό Δυναμικό Μοντέλο της Φύσης - Μία Διεπιστημονική Προσέγγιση"

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ. (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), διοργανώνει σε συνέχεια των εκδηλώσεων του 2016 για την Επέτειο των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Aristotle’s Dynamic Model of Nature. An Interdisciplinary Approach”.

exΟ Αριστοτέλης είναι ο φιλόσοφος, το έργο του οποίου καλύπτει όχι μόνον όλους τους κλάδους της Φιλοσοφίας, όπως Λογική, Μεταφυσική, Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία, Ρητορική, Ποιητική, Τέχνη, αλλά απλώνεται επίσης με έναν τρόπο εντυπωσιακό στους τομείς όλων των βασικών κλάδων των επιστημών. Στόχος του Συμποσίου είναι να αναδείξει διάφορες πτυχές του Αριστοτελικού δυναμικού μοντέλου της φύσης σε πεδία των επιστημών, όπως αυτά της Φυσικής, της Αστρονομίας, της Βιολογίας, της Ορνιθολογίας, και της Λογικής, υπό το φως των νέων δεδομένων στον χώρο των επιστημών.

 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τους Gottfried Heinemann, Ομότιμο Kαθηγητή του University of Kassel (Γερμανία)-Επίτιμο Μέλος του Ε.Σ. του ΔΙΚΑΜ, Ennio De Bellis, Καθηγητή του University of Salermo (Ιταλία), τα Μέλη του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΜ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης-Πρόεδρο του ΔΙΚΑΜ, Γιάννη Σειραδάκη, Καθηγητή Αστροφυσικής-Αντιπρόεδρο του ΔΙΚΑΜ, καθώς και από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΔΙ.Κ.Α.Μ., διδάκτορες Φιλοσοφίας, Χριστίνα Παπαχρήστου, Χρήστο Πεχλιβανίδη, Δήμητρα Μπαλλά.

 

Το Διεθνές αυτό Συμπόσιο έχει έναν κατ’ εξοχήν διεπιστημονικό χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται, όχι μόνον στους φιλοσόφους και φοιτητές της φιλοσοφίας, αλλά και στους επιστήμονες και φοιτητές όλων των κλάδων των επιστημών, καθώς και σε όσους θα ήθελαν να κάνουν, στη βάση των ευρύτερων ενδιαφερόντων τους, μία γνωριμία με κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και επίκαιρες πτυχές του Αριστοτελικού έργου. Οι ομιλίες θα γίνουν στην Αγγλική Γλώσσα.

 

To Διεθνές Συμπόσιο διοργανώνεται με αφορμή την επίσκεψη στο ΔΙ.Κ.Α.Μ. ομάδας φοιτητών φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Amsterdam.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Όσοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές/σπουδαστές όλων των κλάδων ενδιαφέρονται να λάβουν Πιστοποίηση Παρακολούθησης μπορούν να κάνουν εγγραφή στη Γραμματεία του Συμποσίου πριν από την έναρξη.

 

Πληροφορίες για την εγγραφή και τη λήψη Πιστοποίησης Παρακολούθησης.

Διαβάστηκε 348 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα