ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 8:32:58π.μ.
14
Μαρτίου

Εκδήλωση-Ενημέρωση ανάπλασης Αγ.Δημητρίου στην Άιθουσα Δημ.Συμβουλίου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση – συζήτηση της μελέτης τροποποιήσεων – βελτιώσεων στη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

eriela-xrisou

Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, καλεσμένη από το συνεργαζόμενο site www.imaginistes.com κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση.

 

Στη συζήτηση αναφέρθηκε πως η μελέτη αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί στο παρελθόν και συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις που εκφράστηκαν στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του Δήμου το 2013.

Υπήρξε πολυφωνία σχετικά με το εγχείρημα τόσο από την πλευρά δημοτών, όσο και από την πλευρά Δημοτικών Συμβούλων, μια και η ενημέρωση ήταν διαπαραταξιακή.

 

Η Δήμαρχος της πόλης Μαρία Ανδρούτσου, μιλώντας στην κάμερα του www.nstv.gr, μίλησε για τη μελέτη και για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που έχει ήδη οδηγήσει σε αλλαγές πολλών σημείων, προκειμένου να είναι στο πνεύμα της βιώσιμης κινητικότητας της πόλης. Επίσης, ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά προενταχτεί σε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και πως ο Δήμος διεκδικεί τη χρηματοδότησή του είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει περιοριστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, είτε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής.

 

Τέλος, ο Βασίλης Κουτσοβασίλης, επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΕΧΩ που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τα προβλήματα που καλείται να λύσει το συγκεκριμένο έργο, εντοπίζοντας τα χρόνια προβλήματα, που συνοδεύονται δυστυχώς από ατυχήματα, τόσο μεταξύ οχημάτων, όσο και κατά τη διέλευση πεζών. Επίσης, πρόσθεσε πως μέσω του έργου αυτού θα δοθεί προστιθέμενη αξία στα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται επί της ομώνυμης λεωφόρου.

 

Επιμέλεια Εριέλλα Χρυσού

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 181 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα