×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
30
Μαΐου

Εκδήλωση για το βιβλίο της Άλκης Ζέη « Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο»

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στον φιλόξενο Τεχνοχώρο Κανάκης Restaurant (Δεκελείας 80-Ν.Φιλαδέλφεια), στις 28 Μαϊου 2014 και ώρα 7 μ.μ. έγινε η συνάντηση με την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων ΄Αλκη Ζέη, με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» των εκδόσεων Μεταίχμιο(2013).

Σε πολύ φιλικό κλίμα και σε μια αίθουσα γεμάτη από όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά έδωσαν την παρουσία τους με τις ερωτήσεις τους στη συγγραφέα, η οικοδέσποινα του Τεχνοχώρου ΄Αννα Σπανού, άνοιξε την εκδήλωση και εξήρε το συνολικό έργο της ΄Αλκης Ζέη και την πορεία της στα λογοτεχνικά δρώμενα.

 

Η Μαρία Ζησοπούλου διάβασε αποσπάσματα του νέου βιβλίου της ΄Αλκης Ζέη «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο», στο οποίο η συγγραφέας αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή. Μιλάει για τον Κουν, τη Μελίνα, τον Χατζηδάκι, τη Ζώγζ...

 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Πρόεδρος της «Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών» κ.Νίκος Ταβουλάρης, ο οποίος απηύθυνε ερωτήματα στη συγγραφέα σχετικά την λογοτεχνία σήμερα.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους και τα παιδιά όπου της έκαναν ερωτήσεις για τα παραμύθια της «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» , το «Καπλάνι της βιτρίνας» κ.α. Σε μια ερώτηση του κοινού : « Γιατί δεν βάλατε υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής;» Η απάντησή της ήταν αφοπλιστική : «Έκαστος εφ΄ω ετάχθη»

 

Το νέο της βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό και αναλύει τη σχέση της με την αδελφή της Λένα, τον ποιητή Νίκο Γκάτσο, την κολλητή της φίλη Ζώρζ Σαρή, τον θείο και νονό της Πλάτωνα, μεταξύ άλλων και τη γνωριμία της με τον Εμπειρίκο, τον Ελύτη, τον Κάρολο Κουν, καθώς περιγράφει και την εμπειρία της από την εξορία στη Χίο το 1948. Η γνωριμία της με τον θεατρικό συγγραφέα και μετέπειτα άντρα της Γιώργο Σεβαστίκογλου ήταν καθοριστική, αφού αυτός ήταν η αιτία να αγαπήσει το θέατρο και τη λογοτεχνία και συγκεκριμένα το κουκλοθέατρο και να γράφει έργα για παιδικές παραστάσεις.

 

Στο τέλος υπέγραψε αρκετά αντίτυπα του νέου της βιβλίου στους μικρούς και μεγάλους φίλους της.

(Συνδιοργάνωση Ekdoseis Metaixmio και Μonogram Bookstores)

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 540 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)