ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 3:03:27π.μ.

banner468x60

12
Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση με θέμα Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη Κύπρος στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου, σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο Κέντρου Μελετών Λεμεσού, τιμώντας το πολυδιάστατο πνευματικό έργο και τη μεγάλη προσφορά του Ιάκωβου Καμπανέλλη, διοργανώνει, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, εκδήλωση με θέμα «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη – Κύπρος».


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τουμαζής.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει διάλεξη του Επιστημονικού Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου Κέντρου Μελετών Λεμεσού κ. Μίμη Σοφοκλέους με θέμα «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στην Κύπρο την περίοδο 1962-1963 και η μέχρι σήμερα υποδοχή και απήχηση του έργου του στο νησί».


Ο ερασιτέχνης ηθοποιός Τάκης Χατζηκυριάκου (Κοτσινής), ο οποίος υποδύθηκε τον «Πολύδωρο» στο «Παραμύθι χωρίς όνομα», ερμηνεύει διάφορους ρόλους από την ιστορική παράσταση του «Νέου Θεάτρου Λεμεσού», που ανέβηκε το 1962 ‘υπό το βλέμμα’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη και σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου.


Θα ακολουθήσει παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του συγγραφέα Κυριάκου Δ. Παπαδόπουλου, με τίτλο «Ο Ιάκωβος στην Αυλή των Θαυμάτων της Αγγέλικας και άλλα Διηγήματα» (Εκδόσεις αφή), η θεματική των οποίων περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του Ιάκωβου Καμπανέλλη με την Κύπρο. Διηγήματα και αποσπάσματα διαβάζουν ο σκηνοθέτης και ποιητής κ. Πάνος Κυπαρίσσης και η ηθοποιός κ. Άρτεμις Ιωαννίδου.


Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ερμηνεία αγαπημένων τραγουδιών σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθεί αρχειακό υλικό για την παρουσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Κύπρο.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προβληθεί σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση μέσω της Υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12685

 

27 Νοεμβρίου 1984. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στο ΡΙΚ. Πρόγραμμα «Από την Κύπρο για την Κύπρο» σε συνεργασία ΡΙΚ, ΕΡΤ, Δήμου Λευκωσίας με τη συμμετοχή του καταξιωμένου λογοτέχνη. Δίπλα του ο Λέλλος Δημητριάδης, Δήμαρχος Λευκωσίας και ο Τάκης Θωμά, Διευθυντής Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων. Ανάμεσα στους παρευρεθέντες και ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης (Πηγή: Ψηφιακός Ηρόδοτος, Αρχείο ΡΙΚ)

 

 

To δίκτυο EUNIC στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων
και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμούν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με μια γιορτή για την ειρήνη

 

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, 10.00 - 14.00
Προαύλιο Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
Πάρκο Ελευθερίας, πλησίον σταθμού μετρό Μεγάρου Μουσικής

 

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022 στο Πάρκο Ελευθερίας!


Για 10η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες 13 Ευρωπαϊκών χωρών - μελών του δικτύου Μορφωτικών Ινστιτούτων Ευρωπαϊκής Ένωσης / European Union National Institutes for Culture EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.


Με κεντρική θεματική την «Ειρήνη», αναδεικνύοντας τον ρόλο της γλώσσας και του πολιτισμού, ως μέσο για την καλλιέργεια και την προώθηση θετικών συμπεριφορών συνεργασίας, συμμετοχής και πολυπολιτισμικής εκτίμησης και ως σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν και να ενισχύσουν την ειρήνη και την επικοινωνία μεταξύ χωρών και λαών, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, να συνομιλήσουν με τους φορείς και να πάρουν αναμνηστικά δώρα.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


O εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001, με σκοπό την υποστήριξη και την ανάδειξη της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης καθώς και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, με στόχο την πλήρη και δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών της στην διατήρηση της πολυπολιτισμικής της ιδιαιτερότητας.

 

Οι διοργανωτές:


British Council, Goethe-Institut Athen, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, ÖSD-Institut Griechenland, Πρεσβεία της Σουηδίας, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σύλλογος Σουηδικής Γλώσσας, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, Czech Association in Greece, Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών – Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, Σπίτι της Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία της Γεωργίας, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα - Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπουργείο Εξωτερικών, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Atermon και Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων.

 

Συντονισμός εκδήλωσης: British CouncilΠερισσότερες πληροφορίες: Βικτωρία Κυριάκη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 3692 337

 

 

Διαβάστηκε 172 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα