ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 11:47:15μ.μ.

banner468x60

14
Μαΐου

Εκδήλωση Συμβουλευτικής απο την "Αυτοπραγμάτωση" Νέας Σμύρνης

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων η «Αυτοπραγμάτωση» και το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα «10 ιστορίες – 1 αφήγηση: με το όνειρο και την ελπίδα επιβιώνουμε σε σύγχρονους καιρούς». 

eriela-xrisouΗ εκδήλωση είχε σκοπό να αναδείξει και να τιμήσει τις ιδιαίτερες δεξιότητες και δυνατότητες, που όλοι διαθέτουν, όταν ταξιδεύουν στις «σκοτεινές ώρες της ζωής τους».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν απαντήσεις για τα δεινά της κρίσεις μέσα από δέκα εναλλακτικές ιστορίες που αναφέρθηκαν σε αξίες, δεσμεύσεις, ικανότητες, όνειρα και ελπίδες.


Την εκδήλωση άνοιξαν ο δρ. Αδάμ Χαρβάτης, ψυχολόγος, διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών του Ι.Α.Ψ. και η Κασσάνδρα Πήτερσεν, ψυχολόγος και αφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια.


Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr ο δρ. Αδάμ Χαρβάτης, σχολιάζοντας την ομιλία του, δήλωσε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δει κανείς τους ανθρώπους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι στατιστικές μετρήσεις επισκέψεων τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά είναι αυξημένες.


Τέλος, η Μαργαρίτα Χαλβατζή – Κατσικαδέλη, ψυχοπαιδαγωγός και επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου «Αυτοπραγμάτωση», εξήγησε πως το κέντρο συμβουλευτικής που εκπροσωπεί βοηθάει νέους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό μέσω ανάδειξης ικανοτήτων και δεξιοτήτων και προσφέρουν υπηρεσίες σε προσωπική και ομαδική συμβουλευτική μέσω αφηγηματικής προσέγγισης. Επίσης, υπάρχουν ομάδες εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα με σκοπό την ανάπτυξη καλύτερης συναισθηματικής και πρακτικής επικοινωνίας.

 

Επιμέλεια Εριέλλα Χρυσού

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 446 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα