ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 5:19:34π.μ.

banner468x60

29
Ιανουαρίου

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 Χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία

ο Σύλλογος “Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” ετοίμασε τις ακόλουθες εκδηλώσεις – webinar με εκλεκτούς καλεσμένους.

Όλες οι εκδηλώσεις – webinar τελούν υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

 

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

 

Μάρτιος 2021

 

Κυριακή 7 Μαρτίου “Η Γυναίκα στην Επανάσταση και η Φιλελληνική Τέχνη”. Θα συνδιοργανωθεί με την Λέσχη “The Lions Club of Athens Specialty New Voices”. Θα προλογίσουν ο Γεν. Γραμ. Δ.Δ. Α.Ε. Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και η A. E. Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη Αικατερίνη Κόικα. Θα μιλήσουν ο Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, με θέμα “Φιλελληνική Τέχνη” και η Ιστορικός Τέχνης Dr. Φανή Μαρία Τσιγκάκου “Η Γυναίκα στην
Επανάσταση”. Η Ηθοποιός Έρη Μπακάλη θα απαγγείλει ποιήματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμή της Γιορτής της Γυναίκας.

Τετάρτη 10 Μαρτίου “Der Griechische Freiheitskampf: Realität und Idealisierung”. Στη μηνιαία εκπομπή μας στο ORANGE94 FM προσκεκλημένος ο Dr. HEINZ GSTREIN. Θα ανάπτυξη το παραπάνω θέμα στη γερμανική γλώσσα.

 

Κυριακή 21 Μαρτίου “Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”. Θα προλογίσει ο Γεν. Γραμμ. Δ.Δ. Α.Ε. και το θέμα θα αναπτύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Νικολίτσης. Η Ηθοποιός Έρη Μπακάλη θα διαβάσει κείμενα της επανάστασης.

 

 

Απρίλιος 2021

 

Κυριακή 11 Απριλίου “ TA ΘPYΛIKA “ΣITOKAPABA” TOY 1821, H ΔOMH KAI O POΛOΣ TOYΣ ΣTON AΓΩNA THΣ ANEΞAPTHΣIAΣ ” . Το θέμα θα αναπτύξει ο Συγγραφέας και Μικροναυπηγός Ευάγγελος Γρυπιώτης. (Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε Λεύκωμά του με Τίτλο «Τα αρμαμέντα της ελευθερίας». https://hephaestuswien.com/ta-armamenda-tis-eleutherias-11-20/

Τετάρτη 14 Απριλίου “Οι βασικότεροι Φιλέλληνες στη Γαλλική Κουλτούρα“. Στη μηνιαία εκπομπή μας στο ORANGE94 FM προσκεκλημένη η Rhea Sourmeli. Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί στην γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Κυριακή 25 Απριλίου “H άλλη πλευρά της σελήνης του Εικοσιένα”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Καθηγητής Ιωάννης Κορίνθιος.

https://hephaestuswien.com/megali-ellada-01-21/

 

 

Μάϊος 2021

 

Κυριακή 16 Μαΐου “Ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”. Θα προλογίσει η A. E. Πρέσβυς της Κύπρου στη Βιέννη Ελένη Ράφτη. Το θέμα θα αναπτύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Νικολίτσης.

Κυριακή 23 Μαΐου “Ο ρόλος της εκκλησίας στην ελληνική επανάσταση”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ.κ. Αρσένιος.

 

 

Ιούνιος 2021

 

Κυριακή 6 Ιουνίου “Η Ζωή των Οπλαρχηγών μετά την Επανάσταση”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Νομικός – Ιστορικός από την Κύπρο Τριαντάφυλλος Καπελάρης.

 

Πηγή:hephaestuswien.com

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα