ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 4:00:28π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Δεκεμβρίου

Αφηγήσεις παραμυθιών για ενηλίκους διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, με αφηγήτρια την εκπαιδευτικό Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

PazyrykΤο πρόγραμμα θα έχει πεντάμηνη διάρκεια ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Όλες οι αφηγήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 18:00 έως τις 20:00
στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329)

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Τρίτη 13/1/2015
“Pazyryk” Ο Σκύθης ιππέας κατέβηκε από το άλογό του και κατευθύνθηκε προς τη μαύρη τέντα. Η κοπελιά του κοίταξε με φόβο και θαυμασμό. Ο Σκύθης πλησίασε στον αργαλειό της. Θα γυρίσω όταν πέσει το πρώτο χιόνι και θα πάρω το χαλί που υφαίνεις, της είπε. Κείμενα Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

Τρίτη 27/1/2015
“Το Αηδόνι και το Χελιδόνι” Ξύπνησε τρομαγμένη. Ονειρεύτηκε τον γκρίζο, σκοτεινό πύργο που βρισκόταν πέρα μακριά από το παλάτι της. Γύρο του πετούσαν αγριεμένα, τρομαγμένα, μαύρα πουλιά που κράζαν περίεργα. Τι νάταν το όνειρό της ; Από τις “Μεταμορφώσεις” του Οβιδίου. Μετάφραση Θ. Τσοχάλη. Προσαρμογή για την αφήγηση Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

Τρίτη 10/2/2015
“Μια φορά κι έναν καιρό στη Λιβερία” Το μικρό κοινότανε ήρεμα στην κατάλευκη βαμβακερή του πάνα. Η ιέρεια το ακούμπησε προσεκτικά πάνω στο παχύ φυλλόστρωμα και περιμένοντας να βράσει το νερό για τη θυσία, έφαγε ένα κομμάτι ουρανού... Ένα παραμύθι από τη Λιβερία της Αφρικής. Μετάφραση, προσαρμογή για την αφήγηση Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

Τρίτη 24/2/2015
“Το φάντασμα του Καντερβίλ” “Έχω να κοιμηθώ τριακόσια χρόνια. Μόνον εσείς μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί η αγάπη είναι μαζί σας και είναι ισχυρότερη από όλες τις δυνάμεις που με κρατούν εδώ στον πύργο ως φάντασμα...” Oscar Wild. Μετάφραση Κύρας Σίνου. Προσαρμογή για την αφήγηση Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

Τρίτη 10/3/2015
“Ο μύθος του Μίτου” Πριν από πολλά-πολλά χρόνια κάνει την εμφάνισή του ο πρώτος μίτος. Η ανάγκη να προστατευθεί από το κρύο τη βροχή, το χιόνι και η φαντασία του πρωτόγονου προγόνου μας τον οδήγησαν να δημιουργήσει την πρώτη οστέινη βελόνα και από την τρύπα της να περάσει ένα λεπτό, λεπτότατο έντερο! Χαμογελώντας την έδωσε στη σύντροφό του και εκείνη του έραψε μιαν υπέροχη δερμάτινη φορεσιά! Κείμενα Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

Τρίτη 17/3/2015
“Ο τέταρτος μάγος” Οι φίλοι του τον κοίταζαν με περιέργεια καθώς αυτός τοποθετούσε με προσοχή τις πολύτιμες πέτρες στο κρυφό τσεπάκι της ζώνης του. Θα τις προσφέρει σ΄ Εκείνον. Αρταβάν δώσε το θησαυρό για το ναό του πυρός, του είπαν οι φίλοι του. Ο Αρταβάν ανέβηκε στη Βασδά, το άλογό του, πριν αρχίσει να σηκώνεται αργά από την πεδιάδα η ομίχλη... Henry Van Dyke. Διασκευή Ειρήνης Αλεβιζάτου. Προσαρμογή για την αφήγηση Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

 

πηγή: ipolistonkosmo.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα