ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:28:48π.μ.
19
Νοεμβρίου

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη Πιερή

Σπίτι της Κύπρου
24 & 25 Νοεμβρίου 2022

 

Τιμώντας τη μνήμη του Μιχάλη Πιερή στην πρώτη επέτειο του θανάτου του, το Υφυπουργείο Πολιτισμού-Πολιτιστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής» του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα-Σπίτι της Κύπρου, και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, διοργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Εκεί που σμίγουν οι καιροί». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 10.00π.μ. στο Σπίτι της Κύπρου.

 

Ο Μιχάλης Πιερής (1952-2021) υπήρξε μια πολυδιάστατη προσωπικότητα: πανεπιστημιακός δάσκαλος, ποιητής, μεταφραστής, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας. Εξίσου πολυδιάστατο είναι το ερευνητικό του έργο: περιλαμβάνει μελέτες και εκδόσεις κειμένων από τη μεσαιωνική γραμματεία μέχρι τις μέρες μας. Σταθερά του ενδιαφέροντα, η ποίηση και το θέατρο. Σε αυτά τα δύο πεδία θα επικεντρωθούν οι ανακοινώσεις του συνεδρίου. «Εκεί που σμίγουν οι καιροί»: ο στίχος του Μιχάλη Πιερή χρησιμοποιείται ως τίτλος του συνεδρίου, επειδή απηχεί τη βαθιά του πεποίθηση ότι τα λογοτεχνικά κείμενα διέπονται από μια δυναμική που τους επιτρέπει να σχηματίζουν έναν τόπο οικείο και απρόσμενο, φιλόξενο και διαρκώς μεταβαλλόμενο: εκεί συναιρούνται οι εποχές και συναντιούνται οι άνθρωποι, σε έναν διαρκώς ανοιχτό διάλογο.

 

To Συνέδριο πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από την παράσταση του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.: «Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου. Σπουδή στον “θεατρικό” Καβάφη» Επιλογή, επιμέλεια κειμένων, σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (24.11.2022, ώρα 20:00). τηλ.: 2103418550 | www.mcf.gr

 

Στην έναρξη του Συνεδρίου (24/11/2022) χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού κ. Νάντια Στυλιανού, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης και η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια Θεοδώρα Αντωνοπούλου.

 

Διαβάστηκε 45 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα