ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 2:44:51μ.μ.
31
Ιανουαρίου

Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στο 3ο – 13ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, η Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα» έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτική πίτα της. Η διαδικτυακή τηλεόραση της πόλης www.nstv.gr, ως χορηγός επικοινωνίας της Ένωσης, κάλυψε και φέτος την εκδήλωση.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ράνια Χρυσοχοΐδου, ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου.


Μετά το καθιερωμένο κομμάτι πίτας που έκοψε κάθε ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους, ακολούθησαν χορευτικά – φυσικά με ποντιακή παραδοσιακή μουσική – από τη χορευτική ομάδα της Ένωσης.
Η Ράνια Χρυσοχοΐδου, Πρόεδρος της Ένωσης, μιλώντας στην κάμερα του www.nstv.gr, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά «όλοι οι Έλληνες να βρουν το χαμόγελό τους και την αισιοδοξία τους και να πάψουν να είναι υπόδουλοι στους ξένους».


Ο Παύλος Μπουρουζίδης, μέλος του χορευτικού της Ένωσης, μίλησε για την τριακονταπενταετή του παρουσία στα χορευτικά δρώμενα της ποντιακής μουσικής παράδοσης, καλώντας παράλληλα τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους για να μάθουν ποντιακούς χορούς.


Τέλος, η Μαρία Ιωακειμίδου, επίσης μέλος τους χορευτικού της Ένωσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των νέων παιδιών στη χορευτική ομάδα, θεωρώντας ότι κλειδί της εκπαίδευσης είναι το μεταξύ τους δέσιμο, καθώς δεν είναι όλα ποντιακής καταγωγής και δεν έχουν όλα ποντιακά ακούσματα.


Επιμέλεια Εριέλλα Χρυσού

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 243 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα