ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 1:50:29μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
01
Ιουλίου

Online Διαγωνισμός

29 Ιουνίου - 16 Σεπτεμβρίου 2017

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με αφετηρία ένα μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που προσφέρει πλούσια δώρα ξένων γλωσσών!

 

Για 5η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες από 13 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

 

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Σουηδικών, Πολωνικών, Ρουμανικών και Τσεχικών.

 

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, 10:00-15:00 στο Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Αφολάνιο.

 

Οι διοργανωτές μέλη της EUNIC Αθήνας:

British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Goethe-Institut Athen, ÖSD, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Πρεσβεία της Γεωργίας, Σπίτι της Κύπρου και Ινστιτούτο Θερβάντες.

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Αθηνόραμα, αθηνόραμα.gr, debop.gr, έλαμαζι.gr, infokids.gr, Talk, TheTOC

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2017 θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Τι είναι η EUNIC;

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.

 

Η EUNIC στην Ελλάδα

Tο παράρτημα της EUNIC Αθήνας ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2008. Δεκατέσσερα Ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα υπέγραψαν ανεπίσημο μνημόνιο συμφωνίας με πρωταρχικό τους στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε κοινά προγράμματα με τη στήριξη Ελλήνων εταίρων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

 

Το παράρτημα της EUNIC Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 5 Ιουλίου 2012, με τη συμμετοχή πέντε ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο στόχος μας

Ο κύριος στόχος της ένωσης αυτής είναι η δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών και δικτύων επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, η βελτίωση και προώθηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και κατανόησης ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες, και η ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας εντός και εκτός του πλαισίου της Ευρώπης.

 

Διαβάστηκε 416 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα