×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Απριλίου

Η Τατιάνα Αβέρωφ στο βιβλιοπωλείο Ιανός

Κατηγορία Εκδηλώσεις

O Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά την Τατιάνα Αβέρωφ

averof-tτην Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.



Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Τατιάνα Αβέρωφ για το έργο και τη ζωή της, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.
Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.



Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της
Δέκα ζωές σε μία και Το Ξέφωτο (έκδοση pocket 2015)



Η Τατιάνα Αβέρωφ γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και εργάστηκε είκοσι χρόνια ως ψυχολόγος. Σήμερα διευθύνει την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, διδάσκει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και εξοικονομεί όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να γράφει.


Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα Το Ξέφωτο, 2000, Αύγουστος, 2002, Ανοιχτή Γραμμή, 2005 και Θράσος, 2009. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων 2001 για το μυθιστόρημα Το Ξέφωτο. Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω (shortlist, 2001, για το μυθιστόρημα Το Ξέφωτο) και για το Βραβείο Μυθιστορήματος του ίδιου περιοδικού δύο χρόνια αργότερα (shortlist, 2003, για το μυθιστόρημα Αύγουστος). Το μυθιστόρημά της Θράσος ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βιβλίο Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2010 (αν και πρόκειται για βιβλίο λογοτεχνίας που απευθύνεται καταρχήν σε ενηλίκους).


Περισσότερα για την ίδια και το έργο της μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό της τόπο: www.tatiana-averoff.gr.

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα


Ημερομηνία: Τετάρτη 29 Απριλίου 2015στις 8.30 μ.μ.


Πληροφορίες: Τηλ.: 210 321791, www.ianos.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)