ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:44:47μ.μ.
20
Απριλίου

Ημερίδα για τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου, διοργανώνει την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

και ώρα 16:45, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), Ημερίδα για τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη με τίτλο, «Πάντοτε ωραία και μουσικά τα ελληνικά σου είναι».

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου, Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και ο Μητροπολίτης Γουινέας και Δυτικής Αφρικής κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής στην Αθήνα.

 

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις: Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής, βιβλιογράφος, Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού, φιλόλογος, βιβλιοθηκονόμος, Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθανάσιος Μπλέσιος, Καθηγητής Θεατρολογίας και Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γεωργία Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Διδακτικής της, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στέλλα Αλεξίου, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας.

 

Τα ποιήματα, «Οροφέρνης», «Για τον Αμμόνη, που πέθανε 29 ετών, στα 610» και «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» θα ερμηνεύσουν ο δρ Γιάννης Τσιπτσής, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και η Αγγελική Νταλιάνη, θεατρολόγος.

 

Τα μελοποιημένα ποιήματα, «Τα Παράθυρα», «Έτσι πολύ ατένισα ‒» και «Για νά ΄ρθουν ‒», σε ενορχήστρωση Σάββα Σάββα, θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μενοίκου.

 

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα προβληθεί απόσπασμα από την ταινία της ΕΡΤ (1983), «Κ.Π. Καβάφης: 50 χρόνια από τον θάνατό του», (Επιστημονικός Σύμβουλος: Γ.Π. Σαββίδης - Κείμενα-συνεντεύξεις: Δημήτρης Δασκαλόπουλος - Σκηνοθεσία: Μαίρη Κουτσούρη).



Συντονισμός: Δρ Στέλλα Αλεξίου

 

Πρόγραμμα Ημερίδας:


https://spititiskyprou.gr/wp-content/uploads/2023/04/imeridas-27-4-2023.pdf

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

 


https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14153

 

Διαβάστηκε 72 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα