Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Μαρτίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ"

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) με επιτυχημένη δημιουργική παρουσία 25 χρόνων στον οπτικοακουστικό χώρο, συνεχίζει να γυρεύει επίδοξους χαρισματικούς σεναριογράφους όλων των ηλικιών και να τους προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στηρίζοντας την προσπάθειά τους να δουν το έργο τους να προβάλλεται είτε στην τηλεόραση, είτε στον κινηματογράφο.

Ακόμα και σήμερα, μέσα στην κρίση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας η Ε.Σ.Ε εξακολουθεί να οραματίζεται έναν νέο πολιτιστικό περιβάλλον στο μέλλον της χώρας μας όπου το σενάριο, πρωταρχική βάση δημιουργίας σε όλες τις τέχνες ανεξαιρέτως, θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του αναγεννημένου, σύγχρονου, ελληνικού πολιτισμού.


Για αυτό, πέρσι, 2014, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ΕΣΕ θέσπισε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου, πρωτότυπου η εκ διασκευής λογοτεχνικού έργου, μικρού και μεγάλου μήκους.


Η μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού, τόσο όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων, 280, όσο και η υψηλή ποιότητα των έργων που κατετέθησαν, ενίσχυσε την άποψη του εμπνευστή του διαγωνισμού, προέδρου της Ε.Σ.Ε., Αλέξανδρου Κακαβά ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εξ ου και το Δ.Σ. απεφάσισε ομόφωνα τη συνέχισή της.


Προκειμένου δε να ενισχύσει την πολύ σημαντική αυτή πολιτιστική προσπάθεια απεφάσισε να οργανώσει, με την συνδρομή των δημοτικών αρχών και τη συμβολή γηγενών δημιουργών μια δέσμη εκπαιδευτικών/ενημερωτικών ημερίδων που θα λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την πόλη του Βόλου, όπου οι δημιουργοί Αλέξανδρος Κακαβάς, Άννα Χατζησοφιά και Άννα Σπύρου, κάτοικος Βόλου, θα χαρούν να παρουσιάσουν, ευσύνοπτα, τη σημασία του σεναρίου, τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή.


Στις ημερίδες αυτές το κοινό θα ενημερώνεται για την τέχνη και την τεχνική του σεναρίου και θα παρέχονται συμβουλές και οδηγίες σε όσους επιθυμούν να συγγράψουν ένα σενάριο η να διασκευάσουν κάποιο βιβλίο σε σενάριο, είτε προκειμένου να μετάσχουν στο 2ο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίων, είτε απλώς να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες.


Θα χαρούμε λοιπόν ιδιαίτερα αν αφ' ενός προσέλθει πολύς κόσμος να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των ημερίδων όπως και κάθε άλλη εκδήλωσή μας, αφ' ετέρου αν, όπως συνέβη πέρσι, καταφανεί ότι πολλοί αξιόλογοι και ταλαντούχοι δημιουργοί με ξεχωριστό έργο, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα που απλώς αναμένουν τις κατάλληλες συνθήκες και τις σωστές ευκαιρίες ώστε χάρις στο έργο τους να συμβάλουν και αυτοί στην αναγέννηση του ελληνικού πολιτισμού.

 

 

Αλέξανδρος Κακαβάς
Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.
www.senariografoi.gr
6932089819

 

 

 

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΩΡΑ 10:00 π.μ

Στο Κινηματογράφο Αχίλλειον-Βόλος

Διαβάστηκε 273 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)