ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:58:50π.μ.
20
Οκτωβρίου

Ημερίδα "Βία: προκλήσεις στη δραματοθεραπευτική και παιγνιοθεραπευτική διαδικασία"

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού

και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βία: προκλήσεις στη δραματοθεραπευτική και παιγνιοθεραπευτική διαδικασία», την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

 

Η επικαιρότητα μας επιβάλλει να στρέψουμε το βλέμμα προς τη βία που φαίνεται να κυριαρχεί τόσο στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, όσο και στο φυλετικό και ψυχολογικό πεδίο. Η καθημερινότητά μας δέχεται συνεχείς επιθέσεις βίας: βία που ασκείται επάνω μας ατομικά ή συλλογικά, βία την οποία ασκούμε εμείς στους άλλους, βία που ασκούμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Η βία του ρατσισμού, της κοινωνικής καταπίεσης, της εξάρτησης, της κακοποίησης, η βία μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, αλλά και ο τρόπος που η βία εμφανίζεται στη θεραπεία και μετουσιώνεται σε έκφραση και δημιουργικότητα μέσα από τη Δραματοθεραπεία είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην παρούσα ημερίδα μέσα από θεωρητικές ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια.

 

 

Ο πίνακας της αφίσας είναι μια ευγενική παραχώρηση του εικαστικού Κώστα Πολυχρόνου



 

 

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα