ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 1:37:31π.μ.
05
Απριλίου

Κύκλος εκδηλώσεων - "Άνοιξη Τεχνών" στην Έπαυλη Δροσίνη

Κατηγορία Εκδηλώσεις

To Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού, Κηφισιά) κι ώρα: 19:00 ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων-«Άνοιξη Τεχνών» με την παρουσίαση του βιβλίου "Μοίρα μου...σα ματωμένο παραμύθι", της συγγραφέως Ελένης Λύτρα-Χαραρά.

eleni moira sa matwmeno paraΜοίρα μου...σα ματωμένο παραμύθι - Ελένη Λύτρα-Χαραρά

 

Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της συγγραφέως που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Χ. ΔΑΡΔΑΝΟΣ. Αφορά μια λυρική και νοσταλγική ανάπλαση της καθημερινής ζωής στην αλησμόνητη πατρίδα το Αϊβαλί από την  εκατόχρονη γιαγιά που αναπολεί και εξιστορεί στα εγγόνια της, στην αλλαγή του αιώνα, όλα, όσα δεν θα έπρεπε να ξεχαστούν, από την πολυτάραχη ζωή της, η οποία ταυτίζεται με την ιστορία της Ελλάδας  του 20ού αιώνα.

 

Κυριαρχεί η εξιστόρηση της ευτυχισμένης ζωής πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη  φιλική και ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων, αλλά και μετά, ο πόνος του  ξεριζωμού των προσφύγων του 1922  από τη γη τους  κι η επώδυνη προσπάθεια προσαρμογής τους στον ελλαδικό χώρο.

 

 

21112014834 lipenasoresΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ: Τα Χρόνια Του Φιδιού - Δημήτρης Βαρβαρήγος


Παρουσίαση του βιβλίου «ΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ», του συγγραφέως Δημήτρη Βαρβαρήγου. Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία (μυθιστορήματα, θεατρικά, ποίηση, εγχειρίδιο  δημιουργικής γραφής και παιδική λογοτεχνία - το μυθιστόρημά του  ΥΠΑΤΙΑ, είχε πολλές εκδόσεις  και τον καθιέρωσε στο αναγνωστικό κοινό.)


«ΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ» Δεκαπέντε τραγικές φιγούρες γυναικών με το ίδιο πεπρωμένο αφηγούνται την τραγωδία του πολέμου, τον ηρωισμό της καθημερινής ζωής, την αξία της καρτερίας, τη νοσταλγία της ειρήνης, τις ευθύνες του ανθρώπου για τις πράξεις του, για τους υπερασπιστές του δικαίου. Μιλούν μέσα απ' την ψυχή τους για τα δεινά και τις συμφορές τους, για τα δικά τους παθήματα και προσωπικά πάθη.

 

Εκμυστηρεύονται μύχια μυστικά, πως βίωσαν τη χαρά, τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, τη μητρότητα, την εκδίκηση, την περιφρόνηση, τη σκλαβιά και το θάνατο. Εξιστορούν τη τόλμη, τους ήρωες, τη γενναιότητα, την αξία των ιδανικών, ν' αγωνίζεται κανείς για την πατρίδα του ως το τέλος.

 

Οι «Λιπεσάνορες» είναι ένα βιβλίο που έχει τα στοιχεία του παραμυθιού, αλλά είναι μια αληθινή ιστορία που ολοκληρώνει ένα πολεμικό τραγούδι. Η άλλη όψη του έπους της Ιλιάδας, όχι αυτή των επικών μαχών, των αθάνατων ηρώων, των ιστορικών γεγονότων, αλλά αυτή των γυναικών πίσω από τους πολυτραγουδισμένους ήρωες.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα