ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 4:11:31π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Ιουνίου

Με επιτυχία η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Ευπρέπεια στην Ενημέρωση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και είναι η απόδειξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Η παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το κοινό συμπέρασμα Ελλήνων και ξένων ομιλητών (ακαδημαϊκοί, καθηγητές ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, ανταποκριτές) στην ημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος, με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ιστορικό Φωτογραφικό Αρχείο Νεώτερης Ελλάδας, την Τέταρτη, 10 Ιουνίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 


Κεντρικό θέμα της ενδιαφέρουσας ημερίδας, που συντόνισε ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας


κ. Ν. Πατινιώτης, ήταν η «Ευπρέπεια, ως στοιχείο της Ενημέρωσης, στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο Δημοσιογραφικό Χάρτη μέχρι τη Μεταπολίτευση». Οι ομιλητές κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα απόψεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αντιπροσώπευαν διάφορες χώρες (Κίνα, Γερμανία, Τυνησία, Αίγυπτο, κ.α) κι επεσήμαναν δυναμική και σχέση των ΜΜΕ στις πολιτικές αλλαγές και τη λειτουργία ως παγκόσμιο μέσο συσπείρωσης των λαών.

IMG 2444 Copy

Ε. Τσικνής, Λ. Αντωνακόπουλος, Α. Περουλάκης, Ε. Γύζη


Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές και άνθρωποι των ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι Γιώτα Αντωνοπούλου. Πρόεδρος ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Ι. Μπαζαίος μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Ακόμα οι: Ν. Παπαδόπουλος, Ύπατος κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος-Ευρώπης ,


Δρ. Ορέστης Καḯρης, Β. Κωνσταντινέας, Γ.Γ. Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών κ.α.


Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. κ. Λ. Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ελλάδα και Α. Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ελλάδα.

 

IMG 2404 Copy

Μ. Μανσούρ, Ε. Τσικνής, Λ. Αντωνακόπουλος, Α. Περουλάκης, Ε. Γύζη, Ν. Πατινιώτης , Θ. Καλλιάνος, Α. Αρνάκης, Χ. Μαλασπίνας, Ι. Ρήγος, Π. Ναθαναήλ.


Συγκεκριμένα για την ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ στον τύπο μίλησαν οι κ. κ. :


Α. Αρνάκης ( Δημοσιογράφος σε Γερμανικά Μ.Μ.Ε.) Από το «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ», σε μια Σχέση Ζωής με την άλλη Ελλάδα. Δρ. Ε. Γύζη (Θεατρολόγος, συνεργάτης ADAC Reisemagazin) Ελευθερία και Αναγκαιότητα στην Ευπρέπεια της Ενημέρωσης. Δρ. Θ. Καλλιάνος (π. στέλεχος Ε.Ε.,Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Βόννη για θέματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Διαρθρωτικών Πολιτικών και Εσωτερικής Αγοράς) Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε.: Μαθήματα από την Κρίση. Χ. Μαλασπίνας, (Δημοσιογράφος, εκδότης Panhellenic Post) Ευπρέπεια και Εντιμότητα στον Ομογενειακό Τύπο. Μ. Μανσούρ (Ανταποκριτής Ξένου Τύπου σε Γαλλικά και Αραβικά Μ.Μ.Ε.). Η Ευπρέπεια στα ΜΜΕ των Χωρών της Ν. Μεσογείου και της Β. Αφρικής. Π. Ναθαναήλ (Δημοσιογράφος, π. Δ/ντης BBC Προγραμμάτων Νοτίου Ευρώπης) Οι εμπειρίες μου ως Δημοσιογράφος στο BBC.Ι. Ρήγος (Ανταποκριτής Ξένου Τύπου σε Αγγλόφωνα Μ.Μ.Ε.) Μία ανταπόκριση από την Ελλάδα για την Απελευθέρωση των Δωδεκανήσων. Ε. Τσικνής (Ανταποκριτής Ξένου Τύπου Διεθνών Μ.Μ.Ε.) Η Ευπρέπεια των Μαχόμενων Φωτοειδησεογράφων στην Ενημέρωση, τη Δεκαετία του ’50 και του ’60.


Παρεμβάσεις: Δρ. S. Yang (Ανταποκριτής Ξένου Τύπου σε Κινέζικα Μ.Μ.Ε.).


Ε. Γιαννακόπουλος (Ανταποκριτής Ξένου Τύπου Διεθνών Μ.Μ.Ε.)


Ακολούθησαν Ερωτήσεις και Συζήτηση από τους συμμετέχοντες.

 

 

 

Διαβάστηκε 143 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα