ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:39:29μ.μ.
27
Ιουλίου

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα για την παρουσίαση του βιβλίου ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ στη Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 20.00 μ.μ διοργανώθηκε με επιτυχία ημερίδα στη Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά,

για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο : ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ , Αναβίωση μέσα από τη Φιλοσοφία και τις Τέχνες, Για Διαύγεια Νου, Ψυχοσωματική Ευεξία και Προαγωγή Υγείας του Ph.D Δημήτρη Πανταζίδη.

 

Εισηγητές της ημερίδας ήταν:

 

O κ. Αθανάσιος -Παναγιώτης Προβελεγγιάδης , αρχιτέκτων -εικαστικός


Ο κ. Εμμανουήλ Τσάμης , συγγραφέας - εκδότης


και ο Ph.D Δημήτριος Πανταζίδης - συγγραφέας του βιβλίου.

 ACAPEIRAIAS3

Ο συγγραφέας αναφερόμενος περιληπτικά στο περιεχόμενο του μελετήματος σημειώνει:

 

" Η προτεινόμενη μέθοδος αποτελεί μια εξελικτική συνέχεια της Ελληνικής Θεραπευτικής παράδοσης του Ασκληπιού στο "εδώ και τώρα", η οποία βασίζεται στο απόφθεγμα του Ιπποκράτους "Κάλλιον το προλαμβάνειν η το θεραπεύειν". Χρησιμοποιεί ως εργαλεία την δια συνομιλίας φιλοσοφική συμβουλευτική , τα βιώματα εξειδικευμένων μορφών καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης τις ενεργειακού τύπου πνευματικές πρακτικές Αυτοίασης , θρησκευτικού η μή χαρακτήρα.
Ενδεικτική περίπτωση εφαρμογής αποτελεί η αντιμετώπιση των επίκτητων συμπτωμάτων του υποχονδριακού ψυχοσύνδρομου φοβίας που προκάλεσε η φερόμενη ως πανδημία Covid 19, ο κατα κόσμον κορωνοιος .
Η αυτοθεραπευτική διεργασία αποτελεί μια εκσυγχρονισμένη και εμπλουτισμένη μορφή της αρχαίας πρακτικής , η οποία εφαρμοζόταν κατά την Ελληνική Αρχαιότητα και στις διάφορες φιλοσοφικές σχολές."

 

Την ημερίδα συντόνισε η κ. Βασιλική Μακρόγιαννη.

 

Ακολούθησαν ερωτήσεις των παευρισκομένων προς τους ομιλητές.


Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους: κ. Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου, (δημιουργός -δημοσιογράφος mcnews.gr, Ιδρυτής του Πολιτιστικού Σωματείου ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ), κ. Μαριλένα Μελι (συγγραφέα-σκηνογράφο-ενδυματολόγο), κ. Χαράλαμπο Χατζούλη.

 ACAPEIRAIAS1

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά (21 έως 28 Ιουλίου 2022) διεξάγεται εικαστική έκθεση με τίτλο "ΠΕΙΡΑΙΑΣ :200 + 1 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό".

 

Πληροφορίες:

Διάρκεια από 21 έως 28 Ιουλίου 2022
Ωρες λειτουργίας - Δευτέρα έως Σάββατο 11.00 -1400 και 19.00-22.00
Διεύθυνση - Δημοτική Πινακοθήκη Πειραια , Φίληνος 29 και Νοταρα 28 , Πειραιάς
Τηλ. 6980275555, 6941476550
Email - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB @spiritwhiteandblue

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΜΑΡΙΑ ΚΛ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Διαβάστηκε 62 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα