×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Δεκεμβρίου

Με τα λόγια (γίνεται) 4 βιβλία της Κατοχής: Ποιητικές συναντήσεις στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» αφιερώνουν την δεύτερη εκδήλωση του τέταρτου κύκλου τους σε τέσσερα ποιητικά βιβλία που γράφτηκαν κατά την διάρκεια της Κατοχής.

metalogiaΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.



Με αφορμή τα 70 χρόνια από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 14 σύγχρονοι ποιητές και ποιήτριες, επιλέγουν και διαβάζουν από τα βιβλία Αμοργός του Νίκου Γκάτσου, Μπολιβάρ του Νίκου Εγγονόπουλου, Ursa Minor του Τάκη Παπατσώνη και Ακριτικά του Άγγελου Σικελιανού.



Συμμετέχουν οι Δημήτρης Άλλος, Ορφέας Απέργης, Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης , Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Γιάννης Πατίλης, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Χρήστος Σιορίκης, Δανάη Σιώζιου και Μαρία Τοπάλη.



Για το «Με τα λόγια (γίνεται)»:


«Γιατί πιστεύουμε πως με τα λόγια (κάτι) γίνεται - και πως οι λέξεις, με την ζωντανή φωνή αυτών που τις γράφουν ή τις διαβάζουν, μπορούν να ξαναβρούν το -κατά τον Τέλλο Άγρα- ‘ειδικό βάρος ενός μικρού φυσικού φαινομένου’.»



Σ' αυτές τις ποιητικές αναγνώσεις που ξεκίνησαν το 2011, εναλλάσσονται κυρίως δύο τύποι εκδηλώσεων. Αφενός, διαβάζουν ποιήματά τους Έλληνες ποιητές διαφορετικών γενιών, αφετέρου, η ξένη ποίηση ακούγεται στο πρωτότυπο και στην ελληνική της μετάφραση. Μεταξύ αυτών των δύο τύπων, παρεμβάλλονται ενίοτε και τιμητικά αφιερώματα, όπως αυτό στην Emily Dickinson, τον Μάρτιο 2013, στα πέραν των 154 'αναγνωρισμένων' ποιημάτων του Καβάφη, τον Δεκέμβριο 2013, ή στον William Carlos Williams, τον Μάρτιο 2014.

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι



Ημερομηνία: Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, 19:30



Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.hau.gr/culture



Eίσοδος ελεύθερη

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)