ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:35:14π.μ.
15
Νοεμβρίου

Μια εξαιρετική εκδήλωση από την Ένωση Σμυρναίων

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2) ,

την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 μια πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σμυρναίων για το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης και τη ζωή του Έλληνα μαθηματικού Κωσταντίνου Καραθεοδωρή.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων κ. Γεώργιος Αρχοντάκης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στην ίδρυση του πανεπιστημίου της Σμύρνης το 1920, την κατασκευή, τις κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και στην οργάνωσή του, κατά τη διάρκεια της ελληνικής διοίκησης στην περιοχή, δηλώνοντας ξεκάθαρα την πικρία του για το γεγονός ότι δεν λειτούργησε ποτέ.

 

Όσον αφορά την εξέχουσα επιστημονική προσωπικότητα του Κωσταντίνου Καραθεοδωρή, ο κ. Αρχοντάκης εστίασε στις σπουδές, στην πορεία του και στις συνεργασίες του με πολλούς σημαντικούς συναδέλφους του, με κυριότερο τον Albert Einstein.

 

H διακεκριμένη φιλόλογος-δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα συντόνισε άψογα την εκδήλωση και παρουσίασε ένα βίντεο (απόσπασμα)  , σχετικό με το πανεπιστήμιο της Σμύρνης και προσκεκλημένη την αναπληρώτρια του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης κυρία Esra Ozsuer.

 

O κ. Στέφανος Γερουλάνος καθηγητής χειρουργικής , που συγκαταλέγεται στους απογόνους του Κωσταντίνου Καραθεοδωρή, αναφέρθηκε στον ρεαλισμό, στην αποτελεσματικότητα των δράσεων καθώς και το χάρισμα της επικοινωνίας που διέθετε ο Κωσταντίνος Καραθεοδωρής καθώς ομιλούσε 19 επισήμως γλώσσες.

ACAENOLT1

                               Ο κ. Κωσταντίνος Β. Νούλας ,ιστορικός  και ο κ. Γεώργιος Αθ. Αρχοντάκης , Πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων

 

Ο καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας κ. Θανάσης Χρήστου ανέλυσε πως η προσωπικότητα του Κωσταντίνου Καραθεοδωρή συνέβαλε τα μέγιστα στο χώρο των θετικών επιστημών , καθώς το επιστημονικό του έργο εκτείνεται σ΄ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

 

 

 

 

Ρεπορτάζ - Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου

 

 

 

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα