ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 11:17:03π.μ.
04
Μαρτίου

Μνήμες και συγκίνηση στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης από τους Παλαιούς Προσκόπους του 2ου και του 3ου Συστήματος Πάτρας

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Πλημμυρισμένη από μνήμες, συγκίνηση και όμορφα συναισθήματα ήταν η εκδήλωση για την «Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης», που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) του 2ου και του 3ου Συστήματος Πάτρας, για να εορτάσουν αυτή τη ξεχωριστή – για τους Προσκόπους όλου του κόσμου – ημέρα.

Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν, όταν προβλήθηκε βίντεο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό αφιερωμένο σε αυτούς που πέρασαν το κατώφλι του Πατραϊκού Προσκοπισμού όλα αυτά τα χρόνια, ενώ χαμόγελα και αναμνήσεις έφερε το οπτικοακουστικό υλικό από τη πιο πρόσφατη δράση των δύο Ενώσεων.


Οι κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς τόνισαν τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει ο Προσκοπισμός για την κοινωνία της Πάτρας, για περισσότερο από ένα αιώνα, υπενθύμισαν την ιδιαίτερη συμβολή του 2ου και του 3ου Συστήματος Πάτρας στην κοινωνικοποίηση των νέων της πόλης και στην εθελοντική προσφορά, και υπενθύμισαν τις ακλόνητες ηθικές και ανθρωπιστικές αξίες της προσκοπικής οικογένειας, όπως αποτυπώνονται στο Νόμο και την Υπόσχεση.

AEKDILOSI
Η εκδήλωση δε θα μπορούσε να μη περιλαμβάνει προσκοπικά τραγούδια που τραγούδησαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε, όταν στους κεντρικούς ομιλητές της βραδιάς – τον Νίκο Μπρουσινό από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας και τον Χαράλαμπο Μαρινόπουλο από την ΕΠΠ του 3ου Συστήματος Πάτρας – απονεμήθηκε το μετάλλιο «Αθανάσιος Λευκαδίτης», που αποτελεί την ανώτατη ηθική αμοιβή παλαιών προσκόπων, για τη σημαντική και ανιδιοτελή προσφορά τους.


Στο τέλος της εκδήλωσης, νέοι και παλαιοί πρόσκοποι ένωσαν τα χέρια τους στην προσκοπική αλυσίδα, και τραγουδώντας το τραγούδι του αποχωρισμού και τον «Κρίκο», ανανέωσαν το ραντεβού τους για την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2016».

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα