ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:39:10π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Μαρτίου

Ο Philippe Lacadée και ο Marc Saboya στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί στο πλαίσιο του κύκλου Λέξεις επί σκηνής τον Philippe Lacadée και τον Marc Saboya σε μία εκδήλωση με για το Ταξίδι στο Άγιο Όρος του François Augiéras.

«Όταν αυτός ο πόθος για ζωγραφική με κατακλύζει με μία παράξενη βιαιότητα, τότε αναρωτιέμαι εάν δεν γράφω βιβλία μόνο για να ανακαλύψω θέματα για ζωγραφιστά υφάσματα, θεματικές, ένα σύμπαν που δεν ανήκει παρά μόνο σε μένα.»

 

Ο François Augiéras (1925-2972) ήταν λάτρης της περιπέτειας του πνεύματος και των αισθήσεων. Το έργο του ως αυτοδίδακτου, αναρχικού και ασυνήθιστου ζωγράφου και λογοτέχνη είναι εντυπωσιακό, παραμένει όμως σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο.

 

Ο ψυχαναλυτής και συγγραφέας του έργου François Augiéras. L’Homme solitaire et la Voie du réel, Philippe Lacadée και ο καθηγητής ιστορίας της σύγχρονης τέχνης στο Πανεπιστήμιο Bordeaux III, Marc Saboya μας προσκαλούν να το ανακαλύψουμε.

 

Αναγνώσεις: Δημήτρης Ντάσκας

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα

Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.ifa.gr

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα