ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:01:38μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Σεπτεμβρίου

Ο Terry Eagleton έρχεται στην Ελλάδα

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ο Τέρρυ Ήγκλετον, παγκοσμίου φήμης Βρετανός καθηγητής θεωρίας της λογοτεχνίας και του πολιτισμού,

eagleton-terryθα δώσει μια ομιλία στην Αθήνα με τίτλο «Ο θάνατος των ανθρωπιστικών σπουδών;» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο ομότιμος καθηγητής και τ. υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Τον Terry Eagleton θα προλογίσει η κ. Αγγελική Σπυροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 16/9

 

19.00: Χαιρετισμός από τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητή κ. Μιχάλη Σπουρδαλάκη.
19.05: Χαιρετισμός από τον ομότιμο καθηγητή και τ. υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά.
19.15: Προσφώνηση του ομιλητή, καθηγητή Τerry Eagleton από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αγγελική Σπυροπούλου.
19. 25: Ομιλία του Καθηγητή Terry Eagleton με θέμα «The Death of the Humanities?»

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 


Ο Terry Eagleton θα αναγορευτεί επίσης επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, στις 19.00. Ο τίτλος της ομιλίας του Terry Eagleton είναι «Η σημασία της τραγωδίας σήμερα».

 


Είσοδος ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό και για τις δύο εκδηλώσεις.

 


O Terry Eagleton είναι επιφανής Βρετανός διανοούμενος, ιρλανδικής καταγωγής. Έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία θεωρίας, κριτικής, λογοτεχνίας και θεάτρου, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Πρόκειται για έναν δημόσιο διανοούμενο, έναν πολυγραφότατο πανεπιστημιακό θεωρητικό με αξιοσημείωτη ευρύτητα γνώσεων και θεματογραφίας και τεράστια συμβολή στη διάδοση της θεωρίας της λογοτεχνίας, καθώς και στη διαμόρφωση του επιστημονικού πεδίου των πολιτισμικών σπουδών.


Ο Eagleton είναι Εταίρος (Fellow) της βρετανικής Ακαδημίας και δίδαξε επί δεκαετίες στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης, όπου από το 1992 κατέλαβε την καθηγητική έδρα Thomas Warton στην Αγγλική Λογοτεχνία . Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητήςτης Αγγλικής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, καθηγητής Θεωρίας του Πολιτισμού στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Notre Dame. Παράλληλα, ο Eagleton αρθρογραφεί σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως The Guardian, The Times Literary Supplement και London Review of Books.

 


Πληροφορίες


Τοποθεσία: Πανεπιστημίου Αθηνών, Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος», Πανεπιστημίου 30, Αθήνα & Παλαιά Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό), Ναύπλιο
Ημερομηνία:Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00 & Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00



Πληροφορίες: τηλ.: 210.36.50.000

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 50 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα