ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:18:43π.μ.
14
Ιανουαρίου

Ομιλία του καθηγητή Φίλιππου Νικολόπουλου στο Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Πολιτιστικό Σωματείο "ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ" σας προσκαλεί στην ομιλία του Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Φίλιππου Νικολόπουλου με θέμα: 

«Το μεγαλειώδες μήνυμα της Οδύσσειας του Νίκου Καζαντζάκη»

 

την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00.

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»
Αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων» κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα 18:00 έως 20:00
Δ/νση Παλλάδος 24-26, εντός στοάς – 2ος όροφος
Πλατεία Ψυρρή – Μετρό Μοναστηράκι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 74 45 42 και 6944 32 22 64
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του κ. Φίλιππου Νικολόπουλου

 

Πανεπιστημιακός, στο γνωστικό πεδίο της Κοινωνιολογίας, ποιητής, συγγραφέας και δικηγόρος. Από το 1990 δίδασκε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στη Φιλοσοφική Σχολή, στην οποία το 1993 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής. Δίδασκε εκεί μέχρι το 2003, ενώ μετά άρχισε να διδάσκει το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, αλλά και μαθήματα Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης (Πανεπιστημιούπολη Αθηνών) μέχρι το 2013. Το 2008 εξελέγη Α/τής Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης. Απο΄το 2014 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστήμιου Webster (Παν/λης Αθηνών). Έχει διατελέσει επίσης επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια Harvard, Yale, Oxford και London School of Economics και Επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας. Από το 1994 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ερευνών επί της Κοινωνιοκυβερνητικής της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Εταιρείας.


Ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της χώρας. Από το 1985 μέχρι το 1989 βρισκόταν στην ηγετική ομάδα της Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας (Λ.Α.Ε.) και αργότερα της Σοσιαλιστικής Ένωσης. Πρωτεργάτης της Οικολογικής Ένωσης Πολιτών και ιδρυτικό στέλεχος της Ριζοσπαστικής Οικολογικής Κίνησης (Ρ.Ο.Κ.). Τον Μάιο του 1989 εντάχθηκε στο ΣΥΝ με ομάδα ριζοσπαστών οικολόγων και συμμετέσχε στην ίδρυση του Τμ. Οικολογίας του. Από το 1989 έχει κατέβει πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ (Αρκαδία, Κρήτη, Αθήνας).


Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.). Έχει ενεργό συμμετοχή στο ειρηνιστικό και οικολογικό κίνημα της χώρας.


Έχει γράψει βιβλία και δοκίμια κοινωνιολογικού, φιλοσοφικού και πολιτικού περιεχομένου (Εθνικισμός και Σοσιαλισμός στην Περιοχή της Μεσογείου 1980, Πολιτική Ανάπτυξη και Κοινωνική Δυναμική 1994, Πολιτική Ανάπτυξη και Κοινωνικές Δομές στην Ελλάδα 1944-1974, Η Κοινωνιολογική προσέγγιση του Λογοτεχνικού Έργου, Δοκίμια Κοινωνικής και Πολιτικής Οικολογίας, Η Επαναστατικότητα του Σουρεαλιστικού Κινήματος κ.ά.) όπως και άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Είναι τακτικός συνεργάτης επιστημονικών περιοδικών και εφημερίδων.


Στο πεδίο της Λογοτεχνίας ασχολείται με την ποίηση, το δοκίμιο, το διήγημα, τις λογοτεχνικές μελέτες και την κριτική βιβλίου. Μεταξύ των άλλων έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές Λόγοι και Αντίλαλοι, Και η Ζωή και η Αγάπη; Ομολογίες, Ανάβαση (δύο εκδόσεις), Σπονδές στους Ανέμους, Το Σταυροδρόμι της Θλίψης, Ανένδοτοι Στρατηλάτες. Έχει δημοσιευθεί μεγάλος αριθμός ποιημάτων και δοκιμίων του σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά.


Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του Πειθαρχικού της Συμβουλίου), του Επιστημονικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών ΝΑ Ευρώπης, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης. Επίσης έχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου Ιστορικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών (ΔΙΚΙΠΟΚΕ).

 

Διαβάστηκε 1499 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα