ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 11:16:37μ.μ.
31
Μαρτίου

Παρουσίαση Τοπωνυμικού Χάρτη της Ιμβρου από το Σύλλογο Ιμβρίων

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ένα έργο σημαντικό που θα θυμίζει την παράδοση και το παρελθόν σε όσους τα γνωρίζουν και θα δώσει την ευκαιρία στους νεότερους να μάθουν περισσότερα για τη χώρα μας, τη γεωγραφία της και τις παραδόσεις της είναι ο τοπωνυμικός χάρτης της Ελλάδας, έργο που δεν έχει πραγματοποιηθεί παρά σε πολύ μικρή κλίμακα.

Η νεότερη γενιά των Ιμβρίων και με τη βοήθεια των παλαιοτέρων, στα πλαίσια της δραστηριοποίησης στην διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, μέσω του Συλλόγου Ιμβρίων και σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου, πρωτοπόρησε, παρουσιάζοντας τον εκτεταμένο και λεπτομερή Τοπωνυμικό Χάρτη του νησιού, προσπάθεια η οποία έγινε πραγματικότητα με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ο Γιώργος Ξυνός, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου και συντονιστής του έργου, μετά το τέλος της εκδήλωσης παρουσίασης του τοπωνυμικού χάρτη, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr. Σχολιάζοντας τη δυσκολία και το μέγεθος του εγχειρήματος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή πολλών ατόμων και εξήγησε: «επειδή το έργο δεν ήταν μια απλή συγγραφή, έχριζε επιτόπιων μελετών σε περιοχές δύσβατες ή απαγορευμένες».


Ο Κώστας Χριστοφορίδης, τ.Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων και υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση του ιμβριακού πολιτιστικού αποθέματος, τόνισε πως η προσπάθεια της ψηφιοποίησης όλων των πληροφοριών ήταν επιτυχημένη και πως μετά τον τοπωνυμικό χάρτη, θα παρουσιαστούν και μία σειρά άλλων εφαρμογών, όπως ψηφιακοί οδηγοί και μια εκπαιδευτική εφαρμογή για μικρά παιδιά.

 


Επιμέλεια Εριέλλα Χρυσού

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 206 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα