ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:31:09μ.μ.
04
Μαΐου

Παρουσίαση Λευκώματος «Ο ήρωας Τάσος Μάρκου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,

το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος, «Ο ήρωας Τάσος Μάρκου», το οποίο εκδόθηκε το 2022 από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων της Κύπρου (ΥΑΠ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, τ. 210 3418550).

 

(Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, www.mcf.gr)

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, εκ μέρους της οικογένειας του ήρωα Τάσου Μάρκου κ. Ελένη Μοσφίλη και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κυριάκος Κενεβέζος.

 

Θα μιλήσουν, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου και η δημοσιογράφος κ. Πέτρα Αργυρού.

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου και τον Ζαχαρία Μουζάκη στο πιάνο.

 

 

----------------------------------------------------------

 

 

Στις 21 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τελετή στην Αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, με την οποία η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης επιβράβευσε τις μαθήτριες και τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου». Έναν Διαγωνισμό, ο οποίος θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (αρ. απόφασης 87.188), ημερομηνίας 3/4/2019, μετά από κατάθεση σχετικής πρότασης. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας η καθιέρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξάγεται κάθε πέντε (5) χρόνια, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τη ζωή, τη δράση και τη θυσία του ήρωα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, Τάσου Μάρκου.

 

 

Το εν λόγω Λεύκωμα αποτελεί ένα μνημόσυνο για τον σύγχρονο ήρωα, ο οποίος με την αγωνιστικότητα, την παλληκαριά και την αφοσίωσή του έχει λαμπρύνει την Ιστορία της Κύπρου.

 

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα