ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 2:25:14π.μ.

banner468x60

28
Νοεμβρίου

«Πρόφεγγο και άλλα μικρά» ποιητική συλλογή του Δημήτρη Ν. Χρυσοχόου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου διοργανώνει, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα),

την παρουσίαση εννέα ποιημάτων για την Κύπρο από την ποιητική συλλογή, «Πρόφεγγο και άλλα μικρά» του Δημήτρη Ν. Χρυσοχόου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρης.


Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Αυγουστίδης.


Θα μιλήσουν ο τέως Πρέσβης και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κυριάκος Α. Κενεβέζος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Νίκος Κούκης.


Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός, Άνδρη Θεοδότου.


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αντιφώνηση του συγγραφέα.

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:


https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=15164

 

 

 

-------------------------------------------------------------


Ο Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επισκέπτης Εταίρος στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader, Honorary University Fellow και Honorary Senior Research Fellow στο Πανεπιστήμιο Έξετερ, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Κατάνια και στο Κέντρο Έρευνας Δημοκρατίας και Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Visiting Research Professor στο Virginia Tech Center for European Union, Transatlantic and Trans-European Space Studies – «A Jean Monnet Center of Excellence», και Επισκέπτης Εταίρος/Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Κέµπριτζ, Οξφόρδης, LSE, Κολούµπια, Όσλο, Γενεύης, CHRIST (Deemed to be University, Ινδία), Γιβάσκιλα, Μάλτας, Λευκωσίας, Νεάπολις Πάφου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πελοποννήσου, Κρήτης και Αιγαίου, στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το 2021, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης απένειμε Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπου Σχεδιασμού και Υποδειγματικής Γραφής στο έργο του «Πολιτειολογία των ενώσεων» (Ι. Σιδέρης, 2020). Στις 30 Ιανουαρίου 2022, Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, χειροθετήθηκε Άρχων Ρεφερενδάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο στον Ι.Π.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Τον Μάιο και τον Απρίλιο του ίδιου έτους, του απονεμήθηκαν, αντιστοίχως, το Μετάλλιο του Δήμου Ύδρας για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και το Μετάλλιο Τιμής του Δήμου Ναυπλιέων για τα 200 Χρόνια από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου. Τον Φεβρουάριο του 2023, παρασηµοφορήθηκε µε το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα