ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 7:17:09π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
04
Απριλίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ "ΒΙΟ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ"

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Πώς θα σας φαινόταν αν αναλύατε θαυμαστούς ανθρώπων των γραμμάτων μέσω της ψυχανάλυσης, όπως η Σαπφώ, ο Βοκάκιος, ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ, ο Απολινέρ, ο Ντ. Χ. Λώρενς, Καβάφης, Εμπειρίκος και Ελύτης;

154100Και πώς θα σας φαινόταν αν, μέσα από μια θεραπευτική ομάδα, βρίσκατε στοιχεία της δικής σας προσωπικότητας στους παραπάνω ανθρώπους;

 

Μια εμπειρία γοητευτική και μαγευτική που θα σας οδηγήσει μέσα από την αγάπη σας στη λογοτεχνία και την ποίηση στη βαθύτερη γνώση του εαυτού.

 

Η δρ. Μαριανίκη Δορμπαράκη κι η Χαρίκλεια Μανουσάκη δημιούργησαν ένα εργαλείο διερεύνησης της ψυχής κι οργανώνουν ανάλογες ομάδες ανάλυσης κι επεξεργασίας των ψυχικών συναισθημάτων, μέσω κειμένων της κλασσικής και της σύγχρονης λογοτεχνίας.

 

Τα κείμενα που επιλέγονται είναι σε αρμονία με την ηθική, τον πολιτισμό και τη θέση των φύλων της εποχής και του τόπου που γράφτηκαν, ενώ εξακολουθούν να είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Με τον τρόπο αυτόν οι συμμετέχοντες ταυτίζονται με την εξεταζόμενη λογοτεχνική φιγούρα, η οποία τους βοηθά στην αντίληψη και την ερμηνεία παρόμοιων, στην προσωπική τους ζωή, καταστάσεων.

 

Οι κλειστές ομάδες λειτουργούν σε συνθήκες θεραπευτικής δεοντολογίας, δηλαδή με όρους, ασφάλειας, εχεμύθειας κι αποδοχής στον κοινωνικό ρυθμό του συμμετέχοντα.

 

Οι 10 συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε 15 ημέρες, Σάββατο ή Κυριακή και η κάθε συνάντηση διαρκεί 3 ώρες. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στον χώρο του DuDu Loft (Κολωνού 12-14, Αθήνα 4ος όροφος).

 

Κυριακή 5 Απριλίου, 17.00 - 21.00, στο DuDu Loft (Κολωνού 12-14, Αθήνα 4ος όροφος).


Μια ανοικτή συνάντηση για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το περιεχόμενο του νέου κύκλου συναντήσεων που θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο.


Το κόστος ανά συνάντηση ανέρχεται σε 40 ευρώ (συν ΦΠΑ).

 

Για την είσοδο σας, στον χώρο, απαιτείται προηγούμενη δήλωση συμμετοχής στην κ. Χαρίκλεια Μανουσάκη: 697 44 77 556.

 

Dudu Loft > Πλ. Ομονοίας - Μεταξουργείο
Διεύθυνση: Κολωνού 12-14, 4ος Όροφος Τηλέφωνο: 2105223069


Κυριακή: 17:00 με 21:00


Εισιτήρια


Είσοδος ελεύθερη.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 203 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα