ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:34:42μ.μ.
08
Νοεμβρίου

Τα Νανουρίσματα του Κόσμου φτάνουν… Αθήνα!

Κατηγορία Εκδηλώσεις

15 Νοεμβρίου 2022 | Σπίτι της Κύπρου | 19:00

Τα Νανουρίσματα, συνεχίζουν το ταξίδι τους στον Κόσμο με επόμενο σταθμό την Αθήνα. Η παράσταση, η οποία είναι μια παραγωγή του στιχουργού Σταύρο Σταύρου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021, στο Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, με μεγάλη επιτυχία. Στην συνέχεια ταξίδεψε τον περασμένο Μάρτιο στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση της Κυπριακής Πρεσβείας και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για Αθήνα, αφού στις 15 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).


Δέκα παραδοσιακά νανουρίσματα από ισάριθμες χώρες του πλανήτη, διασκευασμένα στα ελληνικά από τον Σταύρο Σταύρου, σε μια προσαρμογή ειδικά για τη συγκεκριμένη παράσταση, με την σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Αναστασίου, υπόσχονται να μας μεταφέρουν μελωδικά στα ηλιόλουστα μονοπάτια της παιδικής ηλικίας. Μια παράσταση αλλιώτικη, στην οποία η μουσική συναντά τον λόγο, και οι συνεντεύξεις απλών ανθρώπων δένονται γλυκά με το video art. Η Σαββίνα Γεωργίου, η Κατερίνα Παράσχου και ο μουσικός Άγγελος Χεϊπέλογλου είναι έτοιμοι για ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, από την Ιαπωνία στην Αρμενία, από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέχρι την Μεσόγειο και την Κύπρο, μέσα από την αθωότητα και τη νοσταλγία που κουβαλάει το πιο τρυφερό κομμάτι της μουσικής παράδοσης του κάθε τόπου.


Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου | Οργάνωση Παραγωγής: Άννα Κούμα


Οπτική Επικοινωνία: Κατερίνα Τσεβά | Εικόνα artwork: Πέρσα Ζαχαριά

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.


Περισσότερες πληροφορίες για τα Νανουρίσματα του Κόσμου μπορείτε να βρείτε στο fb: https://www.facebook.com/nanourismatatoukosmou.Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα video clips όλων των νανουρισμάτων της συλλογής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/channel/UC4WX92JPn9fRB8af6LEjKHg

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=13067

Διαβάστηκε 49 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα