ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 1:32:58π.μ.
19
Μαΐου

"Το δημοσιονομικό σύστημα και τα κοινά κατά την τουρκοκρατία" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιήσουν στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, την Τετάρτη  24 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00, διάλεξη  με θέμα: Το δημοσιονομικό σύστημα και τα κοινά κατά την τουρκοκρατία,

που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαλέξεων με τον γενικό τίτλο Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.  


Oμιλητής ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου.


Θα συντονίζει ο κ. Ανδρέας Κούκος Νομικός, Ιστορικός Ερευνητής, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Μ.Ε.Ι.Κ

 

Ο Γιώργος Κοντογιώργης είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, Διευθυντής Ερευνών στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS), Μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, επί πολλά έτη επισκέπτης καθηγητής στο Παρισινό Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών και στο Μάστερ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σιένας. Έχει διδάξει επίσης ως επισκέπτης καθηγητής σε δεκάδες ξένα πανεπιστήμια, ενώ έργα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές χώρες. Είναι επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Οραντέα και αντεπιστέλλων μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πορτογαλικού πολιτισμού της Λισαβόνας. Έχει δημιουργήσει πλείστους όσους θεσμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

Ορισμένα από τα έργα του στα ελληνικά: Η θεωρία των επαναστάσεων στον Αριστοτέλη (1975/1978). Κοινωνική Δυναμική και πολιτική αυτονομία. Τα ελληνικά κοινά της τουρκοκρατίας (1982). Η ελληνική λαϊκή ιδεολογία. Κοινωνικοπολιτική μελέτη του Δημοτικού Τραγουδιού (1979). Πολίτης και πόλις. Έννοια και τυπολογία της πολιτειότητας (2003). Το ελληνικό κοσμοσύστημα, τ. Α. Η κρατοκεντρική περίοδος της πόλης (2006). Έθνος και 'εκσυγχρονιστική' νεοτερικότητα (2006, Β΄ έκδοση 2017). Η δημοκρατία ως ελευθερία. Δημοκρατία και αντιπροσώπευση (2007). Οικονομικά συστήματα και ελευθερία (2010). Περί έθνους και ελληνικής συνέχειας (2011). Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος (2012). Οι Ολιγάρχες (2014). Το ελληνικό κοσμοσύστημα, τ. Β', Η περίοδος της οικουμενικής οικοδόμησης (2014). Η Συριζαία Αριστερά ως Νέα Δεξιά. Το συντηρητικό ιδιώνυμο της Αριστεράς, (2016).

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, www.ioanniskapodistrias.com

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 354 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα