ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 5 Οκτωμβρίου 2023 - 3:03:10π.μ.

banner468x60

18
Μαΐου

Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2016 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ο Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τιμώντας τη μνήμη του δωρητή και επιφανούς Συμιακού Λογοτέχνη Βασίλη Μοσκόβη απονέμει για το έτος 2016, το “Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2016”  τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στις 19.30, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του  Πνευματικού Κέντρου.

Οι συγγραφείς που θα βραβευθούν για το έτος 2016 είναι ο Ανδρέας - Ιωσήφ Χατζημιχαήλ, για το έργο του «Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου - Παρελθόν και Παρόν» και οι Μάγδα Μαριά και Συμεών Δοντά για το έργο τους «Εκκλησίες και Εξωκκλήσια της Ρόδου, από τον 11ο έως τον 16ο αιώνα».


Επίσης θα απονεμηθούν δύο τιμητικοί έπαινοι στους  Κώστα Ιωάννου και Κώστα Κογιόπουλο για τη μελέτη τους «Σελίδες από την Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Κω την περίοδο της Κατοχής. (Οθωμανοκρατία-Ιταλοκρατία)»  και στον Γιάννη Θ. Πατέλλη για την μελέτη του «Η Υγεία στην Κάλυμνο από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι την Απελευθέρωση».Ο Βασίλης Μοσκόβης υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα η οποία συνδύαζε το πολύπλευρο ταλέντο του Λογοτέχνη, Ποιητή, Λαογράφου και Παιδαγωγού με την γνήσια αγάπη του για τα Δωδεκάνησα, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και ιδιαίτερα για τον τόπο καταγωγής του την Σύμη.


Με την βοήθεια της αδελφής του Ειρήνης Μοσκόβη μετέτρεψε από πολύ νωρίς το τριώροφο σπίτι του σε λίκνο της Ιστορίας και του  Πολιτισμού των Δωδεκανήσων, το οποίο αποτελεί σήμερα έναν μουσειακό χώρο με πλούσια βιβλιοθήκη και εκθέματα εικαστικού, λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.


Αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά δώρισε το 1990 στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να διαφυλαχθεί και να αποτελεί το επονομαζόμενο σήμερα Δωδεκανησιακό Σπίτι.


Ο χώρος αυτός προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και ταυτόχρονα προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικές ομάδες.


Σήμερα, η απονομή του εν λόγω βραβείου αποτελεί πλέον θεσμό και αποδίδεται ως φόρος τιμής στη μνήμη του Βασίλη Μοσκόβη.

Διαβάστηκε 365 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα