ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:18:04π.μ.
14
Οκτωβρίου

Διάλεγε δεντρίλια 20-30 εκατοστών, με κλαδιά ροζιασμένα, που το βλέμμα τους κοιτά πάνω ή κλαίει προς τα κάτω· κλάδευε τον κεντρικό μίσχο, τον γύμνωνε μέχρι να ανασκευαστεί στην ευθύνη ενός κορμού· κι ύστερα το ξερίζωνε από τη γλάστρα του και βουτούσε τις ρίζες σε ένα κουβά νερό,

9789606060090 200 1190845για να αποχωριστεί το χώμα από πάνω του μεμιάς, μια αποποίηση της μνήμης, ένα ξέχασμα καταγωγής· αργότερα, σιγανά και με ένταση προσοχής, ψαλίδιζε τις ρίζες, τις περιόριζε ως τα δύο τρίτα του πραγματικού τους μεγέθους, ένα είδος λοβοτομής· μετά το μεταφύτευε σε ένα σκεύος ρηχό, 2-3 εκατοστών, μια στέρηση, το ανάγκαζε σε μια τροφή που δεν θα του έφτανε, το φαγητό είναι η πιο καλό-βολη ηδονή, το βίαζε σε έναν πνευματικό δρόμο, ως διέξοδο.

 

Αφηνιασμένες γυναικείες φωνές, κάποιο είδος θανάτου έσπασε τη νύχτα με θόρυβο – έσταξε ανησυχία. Ούρλιαζαν λέξεις ελληνικές που πνιγόντουσαν σε ένα τσάκισμα του λάρυγγα – εκλιπαρούσαν για βοήθεια. Δεν άκουγα κλοπή σε αυτόν τον λυγμό τους, που χανόταν και έσβηνε στα ενδιάμεσα, κάτω από την αιχμή του φόβου, αλλά τον επιτακτικό κίνδυνο ότι τα χέρια τους τις μαγάριζαν. Μέχρι να βγω, οι φωνές είχαν πάψει και ένα αυτοκίνητο γεμάτο άντρες ανηφόριζε με μεγάλη ταχύτητα, αντίθετα από το ρεύμα, τον πλάγιο δρόμο.Όταν ο ήχος από το γκάζι τους σβήστηκε μέσα στην απόσταση, η νύχτα ξεκουράστηκε στη συνήθεια των θορύβων της.


Βιογραφία συγγραφέα: Σούλη Δανάη



Η Δανάη Σούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963, σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία, στο πανεπιστήμιο της Dijon στην Γαλλία. Από το 1985 έως το 2005 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας Soulis s.a., καθώς και διευθύνουσα του κλάδου αλουμινίου και των εξαγωγών της βιομηχανίας. Παρακολούθησε δημιουργική γραφή στο κέντρο δημιουργικής γραφής και θεάτρου για την επίλυση συγκρούσεων της Χ. Λαμπρινίδη από 2003 έως το 2009. Το σχίσιμο» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Διαβάστηκε 262 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα