ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:29:11μ.μ.
27
Απριλίου

Αφιερώματα: Tραμπισμός - Φιντέλ Κάστρο - Συλλογικό Έργο

Ο τόμος 22 εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο της Μαρξιστικής Σκέψης.

thsΣτο εξής το περιοδικό γίνεται διμηνιαίο, με μικρότερο αριθμό σελίδων και τιμή 6 ευρώ.


Ο τόμος περιλαμβάνει δυο αφιερώματα, στον τραμπισμό και τον Φιντέλ Κάστρο. Αν ο Τραμπ ενσαρκώνει σήμερα το κυνικό πρόσωπο του καπιταλισμού, ο Φιντέλ, ο Τσε και η Κουβανική Επανάσταση ενσάρκωσαν με τον καλύτερο τρόπο στον περασμένο αιώνα την απάντηση των λαών.


Το αφιέρωμα για τον Τραμπ φωτίζει ολόπλευρα τις αλλαγές που επιφέρει στην αμερικάνικη πολιτική η εκλογή του Τραμπ και τις πιθανές συνέπειές της στις ΗΠΑ και διεθνώς. Περιλαμβάνει κείμενα των: Φοίβου-Σταύρου Μακρίδη (Tο πρόγραμμα του Τραμπ), Οδυσσέα Διαμάντη (Η κυβέρνηση Τραμπ), Άρη Τόλιου (Ο Τραμπ και το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα), Λεωνίδα Βατικιώτη (Η οικονομική πολιτική του Τραμπ), Χρήστου Κεφαλή (Ο Τραμπ και η Ευρώπη), Βίνσεντ Κόλο (Τραμπ και Κίνα), Τάκη Γιαννόπουλου (Οι ρατσιστικές αναφορές του Τραμπ), Ντέβιντ Κέι Τζόνστον (Οι σχέσεις του Τραμπ με τη μαφία), Άλαν Ακριβός (Η απάντηση των κινημάτων στον τραμπισμό), καθώς και των καλλιτεχνών Σάμουελ Μπακ και Μόλι Κραμπάπλ.


Στο αφιέρωμα στον Κάστρο ο αναγνώστης θα βρει κείμενα και αναλύσεις σχετικά με τον ίδιο τον Κάστρο και τις εμπειρίες της Κουβανικής Επανάστασης. Περιλαμβάνει άρθρα των Χρήστου Κεφαλή (Ο Κάστρο και ο Τσε ως επαναστάτες ηγέτες), Δημήτρη Καλτσώνη (Η κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο), Νατάσσας Τερλεξή (Η εμπειρία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα), Λάζαρου Κικίδη (Ο διεθνισμός της Κουβανικής Επανάστασης), Μαρίας Καϋμενάκη (Φιντέλ Κάστρο και Χοσέ Μαρτί), Ζαν Ντανιέλ (Ο Κάστρο για τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι), καθώς και εκτενή αποσπάσματα από δυο ιστορικές ομιλίες του Κάστρο.

Διαβάστηκε 241 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα