ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:15:32μ.μ.
20
Απριλίου

Αισθητική με νόημα - Πηνελόπη Κωνσταντινίδου

Η συγγραφέας επιχειρεί ν’ αποδώσει το νόημα της αισθητικής μέσ’ από μία θεατρική παράσταση, την ανθρώπινη ζωή. Έτσι, προσκαλεί τον αναγνώστη: Αναψηλαφώντας τη δική σου αισθητική, η συμμετοχή σου στο θεατρικό της Ιθάκης θ’ αναβαθμίσει το αφήγημά σου με προοπτική. Λοιπόν, έλα κι εσύ!

9789604268528-1000-1160274Σαν το παλιό καλό κρασί θα διακρίνεις ότι η ζωή είναι αισθητική και η βιωματική γεύση της σε πείθει για τη προσωπική αισθητική mystique.


Το να φιλοκαλείς με ευτέλεια είναι προσωπική επιλογή, αλλά εμπεριέχει αισθητική.


Μοιάζει με τυραννία ο δρόμος προς την αισθητική, όμως, στο βάθος είναι ανανεωτική.


Ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως, αυτοδημιουργία, αυτάρκεια, αυτοκυριαρχία, ανεκτικότητα, οικονομία, δόκιμος λόγος και συνέπεια είναι η αύρα της αισθητικής.


Οι γονείς υποβαθμίζουν την αισθητική τους όταν υπερπροστατεύουν και ενεργούν κτητικά στο παιδί τους. Θυμίζω, η σταθερότητα με σύνεση και η οριοθέτηση αρχών είναι η αποστολή τους.
Δηλώνεις σιωπηλά την αισθητική σου με περιεχόμενο όταν βάζεις όρια σ’ ό,τι επιχειρείς να τους προσδίδεις με ευπρέπεια νόημα.


Αν η αισθητική σου, φίλε μου, δεν τραμπαλίζεται, δεν ομφαλοσκοπεί, δεν αφομοιώνεται από ιδεολογίες, φανατισμούς, συμφέροντα, συναισθήματα και φαντασιώσεις, έχει υπόσταση και ρεύμα σταθερό, οπότε υπεύθυνα αξίζει ν’ αγωνίζεσαι για να την απογειώσεις.


Έλα κι εσύ για ν’ αναδείξεις την αισθητική της γνώσης, πώς η σωματική συντονισμένη λειτουργία με άσκηση κι ορθή διατροφή θ’ αποτρέψει την παχυσαρκία και θα εγκαταστήσει την υγιεινή και στην ψυχοκοινωνική σου βιωματική.


Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ιθάκη. Έλα κι εσύ, σ’ αυτήν τη θεατρική παραγωγή.


Βιογραφία συγγραφέα: Κωνσταντινίδου Πηνελόπη


Η Πηνελόπη Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στον Πειραιά. Έλαβε νοσηλευτική εκπαίδευση στη Σχολή του Ερυθρού Σταυρού της Αθήνας και τον τίτλο της R. N. στη Βοστώνη της Αμερικής. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και έλαβε το B.A.S., και M.Ed., σε Urban Affairs - Ψυχολογία και Συμβουλευτική Ψυχιατρική. Εργάσθηκε σε κλινικού ενδιαφέροντος κέντρα της Μασαχουσέτης για πολλά χρόνια, και περιοδικώς άσκησε, ιδιωτικά counseling στην Ελλάδα. Παράλληλα, πάντοτε, εστίαζε στην έρευνα, οπότε, τα τελευταία χρόνια μετά την επιστροφή της από της ΗΠΑ οι συνεχιζόμενες εργασίες της αποτυπώθηκαν σε βιβλία.

Διαβάστηκε 106 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα