ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 5 Οκτωμβρίου 2022 - 3:42:20π.μ.

banner468x60

13
Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Γιώργου Μπρουνιά

ΜΥΡΙΟΙ

 «Ο δρόμος θα 'ν' μακρύς»,

λέγαν πριν ξεκινήσουμε·

τώρα χαμένοι σε βουνά

ανάμεσα αρχή και τέλος

σκεφτόμαστε τη θάλασσα

που θα γραφτεί για την κραυγή μας

κλείνοντας την πορεία μας ολόκληρη»

 

 

από τη συλλογή του Γιώργου Μπρουνιά «Χνάρια λαφριά»

 

 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ποιητή, πεζογράφου, μεταφραστή και μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργου Μπρουνιά. Ο Γιώργος Μπρουνιάς ακολούθησε μια δική του, μοναχική πορεία στα γράμματα και τη ζωή, την οποία αποτύπωσε μερικώς στο έργο του «Σημειώσεις για ένα ημερολόγιο» (συγκεντρωτική έκδοση, 1993). Με τη βαθιά του καλλιέργεια, τις αναζητήσεις του στη μουσική, την ιαπωνική ποίηση και την περιπλάνηση στην πόλη, συνέθεσε το δικό του ποιητικό σύμπαν και άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημοσιογραφία την οποία επίσης, για πολλά χρόνια, υπηρέτησε.

 

 

Στους οικείους του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.

 

 

Ο Γιώργος Μπρουνιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας αλλά εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC στο Λονδίνο (1974-1979), και στις εφημερίδες "Τα Νέα" (1979-1990) και "Η Καθημερινή" (1991-2008). Παρουσιάστηκε στα γράμματα δημοσιεύοντας σε λογοτεχνικά περιοδικά στη δεκαετία του '80, ενώ αργότερα, εξέδωσε τα έργα του στις εκδόσεις Ροδακιό. Μετά από μια ανθολογία μεταφρασμένης ιαπωνικής ποίησης με τίτλο "91 Ιαπωνικά ποιήματα συν 1" ("Το Ροδακιό", 2004), η στροφή προς την ποίηση εδραιώνεται με δύο πρωτότυπες συλλογές "Η συντροφιά" (2005) και "Τα άσπρα βότσαλα /Γραμματόσημα" (2006) και ολοκληρώνεται με την "Τέντα στον αέρα" (2009, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών).

 

 

Διαβάστηκε 79 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα