ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 10:34:33π.μ.
10
Δεκεμβρίου

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΣ - ΜΑΡΞ - Νούλας Κ. Βασίλης

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ - ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Το βιβλίο αυτό καταστρέφει πολλούς μύθους αμφισβητεί το θεσμισμένο κοινωνικό φαντασιακό και συμβάλλει στη δημιουργία της νέας θεσμίζουσας κοινωνίας (Καστοριάδης), που απαιτεί η σύγχρονη μετακαπιταλιστική και μετακομουνιστική κοινωνία προτείνει την κοινωνία των πολιτών μέσα από μια αυτόνομη και αυτοδιαχειριζόμενη άμεση και συμμετοχική σοσιαλιστική δημοκρατία, που σήμερα δεν υπάρχει πουθενά, αλλά υπήρχε στο παρελθόν. Επιχειρεί την αποκατάσταση του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού και του Μαρξισμού, σε μια πρωτόγνωρη σύνθεση, πέρα από όποιες προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

 

 

 

Βιογραφικό

 

Ο Βασίλης Νούλας γεννήθηκε το 1939 στο Γαρδίκι Τρικάλων και ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε κλασική και νεότερη φιλολογία, ιστορία, αρχαιολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1957-1962) και φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης (1973-1976). Δίδαξε σε διάφορα δημόσια σχολεία (Βαρβάκειο, Σχολή Αναβρύτων) και για πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών (1983-1988). Έχει εκδώσει και δημοσιεύσει πολλά βιβλία, άρθρα και μελέτες σε διάφορα περιοδικά, ελληνικά και ξένα, και έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια.

 

Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού "Φιλοσοφία και Παιδεία" που εκδίδει στην Αθήνα η Ένωση Καθηγητών Φιλοσοφίας, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος.

 

Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της "Association Internationale des Professeurs de Philosophie" και συνεργάτης του περιοδικού "Philosophie", καθώς και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Doctrina".

 

 

 

Έφυγε από τη ζωή το πρωι της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2017.

Διαβάστηκε 86 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα