ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 7:21:34μ.μ.
24
Απριλίου

Για το βιβλίο: «Η Aνταπόδοση», του Δημήτρη Κολιδάκη

Αυτός που θα σε προσέξει θα είναι άνθρωπος ολοζώντανος. Με σάρκα και οστά! Όχι μόνο με λόγια και με δακρυσμένα μάτια… Όχι! Απλώνοντάς το χέρι του για να στηριχτείς και να σηκωθείς στην παλάμη θα έχει κι αυτό που χρειάζεσαι.

Χρήματα, εργασία, τρόφιμα... Ό,τι χρειάζεσαι και ό,τι μπορεί να δώσει! Δηλαδή στήριξη. Αυτό είναι και το πιο σπουδαίο! Ακούς; Αυτό! Θα μου πεις ότι όλα σπουδαία είναι! Δε λέω… Είναι! Αλλά αυτός όμως που θα σου δώσει χωρίς ανταμοιβή αυτή τη στήριξη θα διέκρινε…


- Τι;
- …Την απελπισία σου!

 


Δημήτρης Κολιδάκης//Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

 


«Η Aνταπόδοση» είναι ο τίτλος του νέου ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ βιβλίου του Δημήτρη Κολιδάκη που τυπώθηκε φέτος το Πάσχα του 2024 αποτελεί αυτοέκδοση και διατίθεται (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) προς ανάγνωση σε κάθε Θεατρικό Συντελεστή (Παραγωγό, Σκηνοθέτη-ηθοποιό).
Ας σταθούμε στο μήνυμα του έργου: Η Ανταπόδοση έχει πολλές μορφές και εφαρμογές τόσο αναφορικώς σε πρόσωπα όσο και στο προσφερόμενο είδος ή ποσότητα. Σημασία όμως έχει το πόσο απασχολεί τον καθ’ έναν μετά από την προσφερόμενη σε αυτόν βοήθεια όταν υπήρξε σε αδύναμη κατάσταση. Σε απελπιστική; Ακόμη και σε μία τέτοια! Ο κανόνας λέει ότι «Αυτός που χρωστάει θυμάται!» Έτσι λέει. Είναι όμως έτσι;
Το Θεατρικό Κείμενο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ περιεχομένου το οποίο τιτλοφορείται «Η Aνταπόδοση», απευθύνεται στο συναίσθημα των Θεατρικών συντελεστών, διεισδύοντας στα μύχια της ψυχής τους με οδηγό την απλότητα της πλοκής του και με την Ανταπόδοση ως πράξη, εμπεριέχουσα την Αξία τής Ευγνωμοσύνης καθώς και ως απόδειξη Αναγνώρισης πως κάποτε υπήρξε ένα χέρι -το ίδιο ή άλλο- που βοήθησε, προσέφερε και ανταποκρίθηκε ενσυναίσθητα και… ανιδιοτελώς.
Πρόκειται για Θεατρικό κείμενο, λεπτομερειακά δραματοποιημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα, με διάρκεια 80’ λεπτών περίπου.

 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ από τον Πρόλογο του βιβλίου «Η Aνταπόδοση»

 


Είναι αλήθεια ότι η Αλληλεγγύη, η Συμπόνια, η Ενσυναίσθηση και όλες οι λέξεις που εκφράζουν συγγενή συναισθήματα, κρύβουν μια εκρηκτική δύναμη χρησιμοποιούμενες στον γραπτό λόγο αλλά και απεραντοσύνη Ψυχής στην επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας και είναι οι έννοιες αυτές που δίνουν ξεχωριστή Αξία στην Ύπαρξή μας. Όμορφες λέξεις με συμπυκνωμένη την Ανθρωπιά και την Αλληλοκατανόηση. Υπέροχο κράμα! Ο Αυθορμητισμός όμως παραπέμπει στον χαρακτήρα και έτσι ως ενέργεια από άνθρωπο σε άνθρωπο δημιουργεί ό,τι πιο όμορφο έχει να υποδείξει η ίδια η ψυχική έκφραση. Την Ανδρεία τής εκτέλεσης. Την ολοκλήρωση τής πρόθεσης Αγάπης. Όμως, από την απέναντι μεριά, δηλαδή τού ευεργετημένου, Ευχαριστία-λόγος, από μόνη της ως ανταπόδοση, φαντάζει λίγη. Ένα «ευχαριστώ» είναι απαραίτητο, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξεχαστεί πιο σύντομα απ’ ότι ο καθ’ ένας πιστεύει. Έτσι η Ανταπόδοση αποκτά πιο πρακτικό χαρακτήρα, ασφαλώς ανάλογα με τη δυνατότητα που υπάρχει και σίγουρα όχι συνυφασμένη με τον όρο ισοδύναμης Υποχρέωσης. Εξ’ άλλου αυτό είναι κάτι που δεν το επιδιώκει μα ούτε το επιθυμεί και ο βοηθών. Αν όμως ψάξουμε να βρούμε κάποια στρόφιγγα παροχής Αγάπης, Ευχαριστίας, Λύτρωσης τότε… ας την ανοίξουμε!

 


Για οποιαδήποτε πληροφορία για το έργο ή για τον Συγγραφέα στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 67 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα