ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 6:56:25μ.μ.

banner468x60

04
Αυγούστου

Η Παναγία και η χαμένη εικόνα - Πηνελόπη Μωραίτου, Μαρία Μωραίτου

«Κατά την γέννησή σου Θεοτόκε διατήρησες την αγνότητα σου, και κατά την κοίμησή σου δεν εγκατέλειψες τον κόσμο. Μετατέθηκες προς την ζωή, εσύ πού είσαι η μητέρα της ζωής, και με τις δικές σου προσευχές λυτρώνονται οι ψυχές μας από τον θάνατο».

 

«Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν»

 

Απολυτίκιο της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου


Αν εξακολουθεί να μας συγκινεί η ομορφιά του Δεκαπενταυγούστου, του Πάσχα της Παναγίας, αυτό ακριβώς μαρτυρεί ότι είμαστε άνθρωποι “της τραγικής και μυστηριώδους ομορφιάς, που φυλάσσεται στην ανθρώπινη καρδιά και μπορεί να σώζει τον κόσμο.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο, «Στην Παναγία. Σκέψεις και λόγοι με αφορμή την Θεοτόκο», του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη. Κυκλοφορεί σύντομα με εισαγωγή του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου.


Το βιβλίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει με τίτλο: «Στην Παναγία του Δεκαπενταύγουστου.

 

Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση και προπάντων ψυχική και πνευματική γαλήνη με πίστη στην συμπόρευση και προστασία της Παναγίας μας!

 

Οι εκδόσεις Πορφύρα & Ακρίτας θα παραμείνουν κλειστές από 16 έως 20 Αυγούστου

Διαβάστηκε 145 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα