ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:43:13μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
04
Ιουλίου

«Ημερολόγιο Χαρμολύπης»: Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Κ. Τριανταφυλλάκη

Tο νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, με τίτλο «Ημερολόγια Χαρμολύπης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Τα «Ημερολόγια Χαρμολύπης» αποτελούν μια σύνθεση με μυθογραφημένες ιστορίες, από την εποχή της αθωότητας, στον καιρό της κρίσης.

 

ianosΙστορίες που διατρέχουν την Ελλάδα του ’60, την Μεταπολίτευση, την «Αλλαγή», την «Ελλάδα του ευρώ» και την Ελλάδα των Μνημονίων. Ένα ταξίδι που αρχίζει απ’ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Διδυμοτείχου και τελειώνει στα Αλτιπλάνος των Άνδεων… Ένας καθηγητής, ανακαλύπτει τυχαία έναν κατάλογο με παλιούς του μαθητές. Μόνος πια στον κόσμο, κι ενώ βασανίζεται απ’ την κρίση, αποφασίζει να τους αναζητήσει, γνωρίζοντας ότι στα πρόσωπα των κάποτε εφήβων θα συναντήσει πλέον μεσήλικες με έντονα τα σημάδια του χρόνου χαραγμένα επάνω τους. Και τους ξεκαθαρίζει απ’ την αρχή, πως δεν τους μάζεψε για να μελαγχολήσουν ομαδικά, αλλά για να χαρούν που έφτασαν ως εδώ. Για το ταξίδι. Γιατί αυτό και μόνο έχει πάντα αξία! Τους καλεί, λοιπόν, να γράψουν μια ιστορία από τη ζωή τους. Εκείνη τη μία και μοναδική που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, όσες ζωές και αν ζήσουν. Γιατί είναι η δική τους ιστορία και τους χαρακτηρίζει. Εκεί ακούμπησαν, θυσία την ψυχούλα τους... Να θυμηθούν από πού ξεκίνησαν, πού έφτασαν και πώς ήταν η διαδρομή του καθενός. Παιδικές τρέλες, μαθητικές αναμνήσεις, εφηβικοί έρωτες, επαγγελματικές επιτυχίες. Και αποτυχίες. Γιατί την αποτυχία ή την επιτυχία καμιά φορά την καθορίζουν παράγοντες αστάθμητοι και όχι η θέληση ή η ικανότητα.

 

Όμως, ό,τι και αν συμβεί στο δρόμο σου, όποια αναποδιά κι αν έρθει, να συνεχίζεις.. Να κουβεντιάσουν και για τα σημερινά. Για τη δραχμή και το ευρώ. Κι αν έπρεπε να μπούμε στα μνημόνια. Αν υπήρχαν άλλες επιλογές και λύσεις. Αν η κρίση ήταν σχεδιασμένη και ποιοι βγήκαν κερδισμένοι. Και ν’ απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημα: Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας ή θα μας καταπιεί η κρίση; Και η αναζήτηση κορυφώνεται με τη δραματική εξομολόγηση του πιο αγαπημένου ανάμεσα στους μαθητές, που εξελίχτηκε σ’ έναν απ’ τους πρωταγωνιστές της κρίσης και που ψάχνει την κάθαρση και τη λύτρωση, ελπίζοντας στην αθανασία της ψυχής και στην μετενσάρκωση... Γιατί «δεν γίνεται να περνάμε μόνο μια φορά απ’ αυτόν τον κόσμο. Ερχεσαι και φεύγεις, εντελώς, απροετοίμαστος. Είναι σύντομη η διαδρομή και μερικές φορές τελειώνει απότομα. Ούτε τα λάθη σου δεν προλαβαίνεις να διορθώσεις. Δεν μπορεί, θα υπάρχει μια άλλη ευκαιρία....»

 

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας. Άλλα έργα του συγγραφέα: «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει...», εκδόσεις IANOS (2012).

πηγή:star.gr

Διαβάστηκε 346 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα