ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:56:37μ.μ.
17
Νοεμβρίου

"Μπαντ Λακ*" Μυθιστόρημα του Ιωάννη Κ. Βαβίτσα

σαν παλιός νουάρ κινηματογράφος

 Το πρώτο μυθιστόρημα του Ιωάννη Κ. Βαβίτσα στήνει ένα κινηματογραφικό σκηνικό με μπόλικες δόσεις μπλακ χιούμορ. Κοφτές προτάσεις, ωμές περιγραφές που εντείνουν την αγωνία και μια γρήγορη και πρωτότυπη ιστορία που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται ποιο ρόλο παίζει η τύχη στις ζωές των ανθρώπων.

 

"Όλα έγιναν τόσο γρήγορα στο γύρισμα του προηγούμενου αιώνα. Μια κηδεία, μια γνωριμία και ένας φόνος. Κάπου εκεί ανάμεσα και ο γάμος τους στην Καλλίπολη. Θα πάρει την απόφαση να φύγει. Ένα κακό συναπάντημα με τον ωκεανό και… «Μπαντ λακ» είναι η πρώτη φράση που θα ακούσει στη Νέα Υόρκη είκοσι μέρες μετά και δε θα την ξεχάσει ποτέ.


Δύο γυναίκες θα συνδεθούν με τον ίδιο άνδρα, την ίδια στιγμή, σε δύο ηπείρους. Μέσα από ένα μπουκάλι μπέρμπον όμως, μπορεί και να ζυγίσει τα πράγματα λάθος. Σχεδιάζει την επιστροφή του. «Μπαντ λακ» θα του ψιθυρίσει ο Πίτερ στο αφτί".

 

Από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1921 και τις κοινωνικοπολιτικές αναταράξεις της εποχής, στη Νέα Υόρκη του 1922 και της ποτοαπαγόρευσης με το χαρμάνι των ανθρώπων από όλες τις χώρες της γης που προσπαθούν να κάνουν την τύχη τους. Το "Μπαντ Λακ*" είναι ένας θορυβώδης περίπατος σε κακόφημα σοκάκια με τελικό προορισμό τη χειρότερη έκβαση. «Μπαντ Λακ» θα ακούσει να του λένε. Και σαν βουτιά στον παγωμένο ωκεανό, σκέψεις και συναισθήματα βρίσκονται στο κενό.

 

Ο Ι. Κ. Βαβίτσας γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε Φυσική στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 16 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Το διήγημά του "Ματωμένος Ματίς" διακρίθηκε στον 1ο Διαγωνισμό Αστυνομικού Διηγήματος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και συμμετείχε στο συλλογικό έργο "15 σφαίρες αναζητούν θύματα" που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2013 από τις εκδόσεις Άπαρσις. Το "Μπαντ Λακ*" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Διάνοια.

 

 

Μπορείτε να βρείτε το "Μπαντ Λακ*"σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία καθώς και διαδικτυακά.

 

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα