ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 12:01:42μ.μ.

banner468x60

12
Ιουλίου

Πλεγμένες στους ιστούς της απώτατης ιστορίας οι σχέσεις των Ελλήνων με τη Νουβία, πλέχτηκαν σε νέα σχέδια τα νεώτερα χρόνια με τη δημιουργία του Άγγλο-Αιγυπτιακού Σουδάν.

Οι Έλληνες του ΣουδανΑιγυπτιώτες και Ελλαδίτες μετανάστευσαν μέχρι τα βάθη της αφρικανικής χώρας και υπό συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες έζησαν αρμονικά πλάι στο γηγενή πληθυσμό, ξεπερνώντας μαζί του ιστορικά πλήγματα όπως επαναστάσεις και εμφυλίους.

 

Παράλληλα, μεταλαμπαδεύοντας για μία ακόμη φορά πολιτισμό σε πόλεις, πολίχνες και χωριά, δεν άργησαν να οργανωθούν δημιουργώντας κοινότητες, σωματεία, εκκλησίες και σχολεία, ενώ δεν ξέχασαν ποτέ τη μητέρα-πατρίδα, βρισκόμενοι αρωγοί έμπρακτης αγάπης και πίστης σε κάθε της κάλεσμα.

 

Τούτο το βιβλίο, λιγότερο ιστορικό πόνημα και περισσότερο θυμητάρι δράσης και προσφοράς, ας είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους Έλληνες του Σουδάν που η ανάμνηση τους θα μείνει άσβεστη στο αιώνιο λυχνάρι του Απόδημου Ελληνισμού.

Διαβάστηκε 478 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα