ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:54:33π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
30
Αυγούστου

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο, Οι πόλεμοι του οπίου. Η εξάρτηση μιας αυτπκρατορίας και η διαφθορά μιας άλλη, των William Travis Hanes και Frank Sanello σε μετάφραση του Γιάννη Ασημακόπουλου.

oi-polemoi-tou-opiouΗ ιστορία των Πολέμων του Οπίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε την εκπληκτική δύναμη της εξάρτησης και την τραγωδία της σύγκρουσης δυο ολότελα διαφορετικών πολιτισμών. Κατά το 19ο αιώνα, η κινέζικη κοινωνία ακρωτηριάσθηκε από την, μεγάλης έκτασης, εξάρτηση από το όπιο, που οι Βρετανοί έμποροι προμήθευαν αφειδώς. Επί σειρά ετών, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Κίνας συγκρούονταν για την εξασφάλιση των βρετανικών εμπορικών δικαιωμάτων στην Κίνα και την σαν ίσος προς ίσον αντιμετώπισή τους από τους Κινέζους επισήμους. Έτσι λοιπόν, όταν η Κίνα προσπάθησε να κλείσει τα λιμάνια της για το όπιο, οι Βρετανοί αντέδρασαν, αρχίζοντας δύο από τους πιο παράδοξους πολέμους της Παγκόσμιας Ιστορίας. "Οι πόλεμοι του οπίου" παρουσιάζουν μία νέα ιστορική άποψη, που αποκαλύπτει τις πολιτικές και ηθικές διαμάχες των ανθρώπων που αναμίχθηκαν σε αυτούς, οι οποίοι κατέστρεψαν μία αυτοκρατορία και δηλητηρίασαν τους δεσμούς μεταξύ Κίνας και Δύσης μέχρι και σήμερα.

 

O W. Travis Hanes III, Ph.D., ιστορικός και εκπαιδευτικός, είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους, διεθνώς, ειδικούς επί βρετανικών θεμάτων του 19ου αιώνα και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Βρετανική Αυτοκρατορική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Austin. Ο δρ. Hanes είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Imperial diplomacy in the Era of Decolonization: The Sudan in Anglo-Egypian relations, 1945-1956" και του "World history, continuity and change".

 

O Frank Sanello, γνωστός συγγραφέας και αρθρογράφος πολλών εφημερίδων, έχει γράψει 15 βιβλία με θέμα την Ιστορία και τις κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των The Devil's Banker και Reel vs. Real: Separating Fact from Fiction in Historical Films. Τον τελευταίο καιρό γράφει το βιβλίο Faith and Finance in the Renaissance: The Rise and Ruin of the Fugger Empire.

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα